Ne mor medicii! Cardiologul Adrian Negoiță a fost găsit mort, cu răni la cap

O nouă tragedie în lumea medicală buzoiană. Tânărul medic cardiolog Adrian Negoiță, șeful Secției Cardiologie din Spitalul Județean Buzău, a fost găsit mort, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în curtea locuinței pe care o avea în localitatea Vadu Oii, comuna Gura Teghii.

UPDATE 10.20 Poliţiştii din Buzău au declanşat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a murit medicul, găsit decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă, în incinta unei case de vacanţă pe care o avea în zona de munte a judeţului Buzău.

Cardiologul se afla la locuinţa de la ţară alături de prieteni, cu care intenţiona să petreacă de ziua sa de naştere, care fusese joi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, Doiniţa Mihalache, bărbatul de 36 de ani a fost găsit mort în zona locuinţei sale din localitatea buzoiană Vadu Oii. În acest caz, a fost declanşată o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs decesul, totul fiind incert la acest moment.

Circumstanţele în care s-a produs decesul sunt încă neclare, cauzele morţii urmând să fie stabilite în urma necropsiei. Anchetatorii şi medicii iau în calcul două variante la acest moment: fie doctorul a suferit un infarct, fie s-a împiedicat şi a căzut cu capul de o bordură. Prietenii săi l-au găsit azi-dimineaţă, în jurul orei 08.00, zăcând fără suflare în curte.

Medicii de pe Ambulanţă, sosiţi să îi acorde primul ajutor, au încercat zeci de minute să-l resusciteze, şeful UPU, Adrian Zoican, solicitând în sprijin chiar şi un elicopter SMURD. Din păcate, inima lui Adrian Negoiţă a încetat să mai bată.

Adrian Mihai Negoiţă avea 36 de ani şi lucra de doi ani în Spitalul Judeţean Buzău, fiind singurul medic cu atestate în angiografie şi alte investigaţii specifice. Apreciat de colegi şi de pacienţi deopotrivă, era considerat un foarte bun specialist.

Medicul Adrian Negoiţă era căsătorit şi avea două fetiţe. Soţia sa era farmacistă şi locuia la Brăila, însă urma ca întreaga familie să se reunească la Buzău.

Fii Reporter