luni, 11 decembrie, 2023

Doliu în lumea medicală. Dr. Anca Marinescu a suferit un infarct în timp ce se afla acasă, la Scutelnici

Doliu în lumea medicală. Dr. Anca Marinescu a suferit un infarct în timp ce se afla acasă, la Scutelnici

Facebook
Twitter
Email

Lumea medicală din Buzău este în doliu după ce dr. Anca Marinescu, medic de familie și urgentist la UPU, a decedat în această după-amiază, fiind găsită în stop cardio-respirator la locuința sa din comuna Scutelnici. Medici de la Ambulanţă şi UPU Buzău au încercat aproape două ore să o salveze pe colega lor, în vârstă de 52 de ani.

În jurul orei 14.50, Anca Marinescu s-a prăbuşit în timp ce se afla acasă, împreună cu o cumnată, aceasta fiind și cea care a sunat după ajutor.

Primul apel la SAJ Buzău a fost la 14.58, două maşini, una cu medic, fiind direcţionate către domiciliul doctoriţei. Ulterior a ajuns acasă la victimă şi medicul Adrian Zoican, şeful UPU Buzău, pentru a încerca resuscitarea doctoriţei Marinescu.

Pacienta a fost transportată la Spitalul Judeţean, deși cei care se aflau în jurul Ancăi Marinescu erau rezervaţi în ceea ce priveşte deznodământul. Temerișe lor s-au adeverit, în jurul orei 17.00, medicii de la UPU fiind nevoiți să declare decesul doctoriței.

Anca Marinescu a fost medic de familie în Scutelnici şi Padina și avea competenţe pe urgenţă. Spitalul Județean a anunțat decesul doctoriței pe site-ul său. ”În aceste clipe de tristețe și grea încercare, suntem alături de familie și le transmitem sincere condoleanțe!”, a scris consuderea SJU Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.