Moaştele Sfântului Nectarie, vindecătorul de boli, vor fi depuse la Catedrala arhiepiscopală din Buzău

Buzoienii sunt invitați de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei să întâmpine moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, vindecătorul de boli. Sfintele moaşte vor fi aduse marţi, 23 august 2016, la Catedrala arhiepiscopală Înălțarea Domnului din municipiul Buzău de o delegație din Grecia, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Ioil, Mitropolit de Edessa, Pella și Almopia.

Catedrala arhiepiscopală din Buzău va primi în dar un fragment din moaștele Sfântului Nectarie.

”Pentru a marca acest eveniment duhovnicesc și istoric pentru Arhiepiscopia noastră, va fi organizat un program liturgic special care va începe marți, 23 august 2016, ora 18.00, cu săvârșirea Slujbei Privegherii”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei.

Miercuri, 24 august 2016, ora 08.00, se va oficia slujba Acatistului Sfântului Nectarie, urmată de Sfânta Liturghie care va fi săvârșită de un sobor de slujitori români și greci: ierarhi, preoți și diaconi.

Moaştele Sfântului Nectarie, vindecătorul de boli, se găsesc la mănăstirea pe care a întemeiat-o în Eghina, Grecia. Mâna stângă se află la Mănăstirea Marea Lavră din Sfântul Munte Athos, iar părticele din moaştele Sfântului se găsesc și la biserici din țara noastră.

Despre Sfântul Nectarie se spune câ, în timpul vieţii, tămăduia prin simpla mângâiere, iar după moarte prin atingerea moaştelor sale. Se crede că spiritul său ar fi ridicat din cărucioare rulante bolnavi paralizaţi, că a dat leac unei suferinţe de cancer şi a liniştit schizofrenici.

Fii Reporter