Mihai Voicu ”Poașcă”, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de radio din Buzău, a murit azi-noapte

Unul dinte cei mai apreciați oameni de radio și realizatori de evenimente, Mihai Voicu „Poașcă”, s-a stins din viață în noaptea de vineri spre sâmbătă după o lungă și grea suferință. Inima sa a încetat să mai bată în jurul orei 1.00.

S-a aflat în comă pe patul de spital, dar vineri își revenise și toată lumea spera să treacă cu bine peste acest episod. În jurul orei 21.00, el a intrat în stop cardiorespirator fără a mai putea fi salvat. Inima lui Mihai a încetat să mai bată în jurul orei 1.00. Suferea de o gravă afecțiune hepatică.

Mihai Voicu ar fi împlinit în luna august a acestui an 50 de ani. A fost unul dintre primii oameni de radio din Buzău vocea sa auzindu-se din mai toate studiourile de radio din oraș. Totodată, Mihai Voicu era nelipsit de la orice petrecere sau eveniment important atât din oraș cât și din afara acestuia.

Cu o voce baritonală şi o prestanţă fără cusur, Mihai Voicu era cunoscut în ultimele două decenii mai ales pentru sonorizările de excepţie pe care le organiza la fiecare eveniment muzical. Fie că era vorba de un concert de muzică rock sau de organizarea unui eveniment monden, DJ Mihai era invitat de fiecare dată de către organizatorii din Buzău pentru a încălzi atmosfera de sărbătoare.

Povestea celui mai cunoscut DJ de la Buzău a început la sfârşitul anilor ‘70, atunci când Mihai Voicu ajungea să îndrăgească muzica rock. La scurt timp după ce a ascultat formaţia Ten Years After a realizat care va fi destinul său în viaţă.

„Încă de la 13 ani mi-am dorit să fiu DJ pentru că aveam o slăbiciune pentru muzică. Aşa se face că după aproape un deceniu de audiţii din absolut toate genurile muzicale mi-am început cariera de DJ într-un club de rock din Buzău. Era undeva prin 1991 când am fost solicitat de către directorul rockotecii Florin Artene să fac pe DJ-ul într-un week-end”, declara pentru adevarul, Mihai Voicu.

După debutul din rockotecă Mihai Voicu a ajuns să cocheteze cu primul radio privat care s-a deschis la Buzău finele anului 1993. A făcut parte din echipa care a pus bazele primului radio privat din Buzău, Campus. Aici avea o emisiune care se difuza de trei ori pe săptămână, intitulată Rock de la A la Z. În 1995 s-a mutat ca DJ animator la un alt post de radio. Aici a experimentat emisiunile de muzică populară.

Primul mare eveniment la care a participat ca DJ Entertainment a fost alături de trupele Pasărea Colibri şi Compact. A avut ocazia să lucreze alături de cântăreţii de muzică populară Aurel Tămaş, Nicolae Furdui Iancu, Benone Sinulescu, Laura Lavric sau Irina Loghin. I-a cunoscut pe Dan Spătaru, Mirabela Dauer sau Corina Chiriac. Din lumea rock, a lucrat cu Iris, Compact, Holograf, Semnal M sau Celelalte Cuvinte din Bucureşti.

Vestea morții lui Mihai Voicu a căzut ca un trăznet iar prietenii, cunoscuții sau toți cei care au avut la un moment dat norocul sa îl asculte sau sa învețe ceva de la el deplâng acum moartea sa. Pe rețelele de socializare au început să curgă mesaje de condoleanțe mai ales că moartea lui Mihai Voicu vine după a altor doi oameni apreciați în breaslă.

”Dupa o lunga si grea suferinta ,inima prietenului nostru drag Mihai Voicu (Poasca) a incetat sa mai bata in aceasta noapte.Odihneste-te in pace! :((”, a postat Dănuț Beganu, manager Pub.

”Iată ca Dumnezeu a vrut ca echipa sa fie completa acolo sus, acum Covi si Mariusica nu mai sunt singuri, Profesorul „Poasca”a plecat si el la ceruri. Dumnezeu sa aibă grijă de tine”, scrie Manuel Iordache, realizator de evenimente muzicale.

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

Fii Reporter