joi, 18 aprilie, 2024

Mama fetei incendiate de fostul iubit: ”Un an fără tine, plin de lacrimi, durere, suferință și strigăte”

Mama fetei incendiate de fostul iubit: ”Un an fără tine, plin de lacrimi, durere, suferință și strigăte”

Facebook
Twitter
Email

A trecut un an de când Valentina Nica, o tânără din Buzău, a fost găsită decedată în apartamentul incendiat. Autorul crimei, Cosmin Dan, fostul iubit, a fost condamnat în primă instanță, la Tribunalul Buzău, la 24 de ani de închisoare, deși existau așteptări că se va merge pe închisoare pe viață.

Tânăra care a fost ucisă de fostul iubit, în dimineața zilei de 23 februarie 2019, a fost comemorată duminică de părinți și apropiați. Mama fetei, Milica Dodan, a venit din străinătate ca să organizeze slujba de pomenire și pentru a-și plânge copilul la mormânt.

Milica Dodan este în continuare chinuită de pierderea celei mai dragi ființe. După ce și-a îngropat fata, trăiește doar cu gândul că, într-o zi, vor fi din nou împreună. După ce a venit de la cimitr, mama Valentinei a simțit nevoia să posteze pe Facebook un mesaj încărcat de tristețe.

”Un an fără tine, mami, plin de lacrimi, durere, suferință și strigăte. Mi-e dor de vocea ta, mămica, de îmbrățișarea ta, de mângâierea ta. De când ai plecat, nu-mi găsesc locul. Nu credeam vreodată că viata o să fie așa de crudă să ne despartă. Te iubesc, îngerul meu din cer, floarea mea din grădina raiului! Aștept ziua să fim din nou împreună. Lumină veșnică, puiul meu scump și drag”, a scris Milica Dodan, mama Valentinei, pe Facebook.

În dimineață zilei de 23 februarie 2019, comunitatea buzoiană era zguduită de vestea morții tinerei de 21 de ani. Cadavrul său a fost descoperit carbonizat în apartamentul situat la etajul al nouălea al unui bloc de pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

Anchetatorii au stabilit ulterior că omorul a fost săvârșit de fostul iubit, Cosmin Dan. Tânărul a stropit-o cu benzină în fața prietenilor săi și a actualei iubite, după care i-a dat foc. Acesta a fost trimis în spatele gratiilor, în penitenciarul Focșani, pe durata procesului.

Autorul crimei a fost condamnat în primă instanță, la Tribunalul Buzău, la 24 de ani de închisoare, deși existau așteptări că se va merge pe închisoare pe viață. În hotârâre, judecătorul a motivat că „instanţa nu s-a orientat către închisoare pe viață pentru că, în primul rând, nici familia victimei nu a cerut-o şi nici parchetul”.

Ulterior, pe 17 februarie 2020, s-a înregistrat pe site-ul Tribunalului Buzău faptul că Milica Dodan și Aurel Nica, părinții fetei care a ars de vie, au formulat apel. Și inculpatul Cosmin Dan a depus apel, acesta solicitând o pedeapsă mai mică decât cei 24 de ani deciși de magistratul buzoian. Apelul va fi judecat din aprilie la Curtea de Apel Ploiești.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.