Gabriel Balaban, fost prefect al Buzăului, a murit la un spital din București

Gabriel Balaban, fost prefect al județului Buzău în perioada 2007-2009, s-a stins din viață în urma unui atac cerebral vascular suferit în noaptea de Revelion. Trupul neînsufleţit al acestuia a fost depus sâmbătă la capela bisericii „Sf. Ştefan” din Micro 3, iar înhumarea va avea loc duminică, la cimitirul „Sf. Vineri”, din apropierea fabricii de bere.

În vârstă de 61 de ani, Gabriel Balaban a murit vineri la Spitalul Universitar din Bucureşti unde fusese transferat în stare critică de la Spitalul Judeţean Buzău. Fostul prefect a suferit un atac cerebral vascular chiar în noaptea de Revelion. Gabriel Balaban avea şi afecţiuni coronariene, suferind în ultima vreme două infarcturi miocardice.

„Dragii mei. Mi-a mai plecat un prieten, un om care mi-a fost drag. Un om bun, modest, cu bun simț, cu umor și care avea un mare defect: credea în oameni. BALABAN GABRIEL ALEXANDRU. A fost un bun inginer, a fost prefect al Buzăului, a fost director al Direcției Agricole Buzău. Drum bun, Gabi!”, a scris notarul Rica Filip pe pagina sa de Facebook.

Gabriel Balaban fost numit prefect al județului Buzău în septembrie 2007 şi a preluat funcţia de la Cristinel Bîgiu, numit atunci președinte al A.N.R.S.C. În 2009, odată cu începutul guvernării PDL-PSD, funcţia sa a fost preluată de Valeriu Ungureanu şi, ulterior, după retragerea social-democraților din coaliție, de Paul Beganu. De profesie inginer mecanic, înainte de a fi prefect, Balaban a condus Direcţia Agricolă Buzău.

În 2012, după alegerile locale, Gabriel Balaban a devenit inspector guvernamental al judeţului pe probleme de agricultură unde a activat până în anul 2013. Este anul în care premierul Ponta a demis din funcţie 59 inspectori guvernamentali din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), în baza ordonanţei privind reducerea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numărul de angajaţi, din zece ministere, inclusiv SGG.

În 2015, fostul prefect al județului Buzău Alexandru Balaban a fost reinstalat în funcția de inspector guvernamental din care a fost eliberat în anul 2013, după ce a câștigat în instanță procesul intentat Secretariatului General al Guvernului.

Fii Reporter