FOTO Peste 2.000 de credincioși au participat la pelerinajul de prohod organizat de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Peste 2.000 de oameni, credincioși de la mai multe biserici din oraș, au plecat, vineri seară, în procesiune pe străzile municipiului Buzău şi au refăcut, simbolic, drumul de la Golgota la mormântul Mântuitorului.

Procesiunea s-a desfăşurat pe traseul strada Obor, Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, strada Chiristigii, strada Frăsinet, strada Unirii şi din nou strada Obor până la Catedrala Arhiepiscopală „Înălţarea Domnului”.

După ce au ascultat în biserică slujba prohodului, credincioşii din Buzău au pornit, cu lumânări aprinse în mână, pe străzile oraşului. Cei peste 2.000 de oameni au fost conduşi de un alai de preoţi, în frunte cu arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Înaltpreasfințitul Ciprian.

Câţiva credincioşi au purtat pe braţe sfântul Epitaf, o pânză sfinţită pe care este reprezentată coborârea de pe cruce a lui Iisus.

Pe durata pelerinajului circulația a fost oprită pe anumite sectoare de drum până când alaiul de credincioși au eliberat șoseaua. La final, alaiul de credincioși a poposit în curtea Catedralei Arhiepiscopale unde Înaltpreasfințitul Ciprian i-a invitat în Biserică pentru a participa la slujbă până spre orele dimineții.

Sâmbătă noapte, credincioşii sunt aşteptaţi la slujba de înviere, de unde vor pleca acasă cu Lumina Sfânta, care simbolizează trecerea de la întuneric la lumină şi de la moarte la viaţă.

Fii Reporter