Un grup format din 15 elevi și șase cadre didactice din Soroca, Republica Moldova, a vizitat, marți, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Însoțiți de o delegație de la Colegiul Național B.P. Hasdeu, oaspeții de peste Prut au avut ocazia să cunoască mai multe despre istoria, cultura și spiritualitatea creștină de la Curbura Carpaților.
Programul a cuprins vizitarea unor obiective bisericești importante, precum Catedrala arhiepiscopală Înălțarea Domnului și Sfinții Trei Ierarhi, Catedrala voievodală Adormirea Maicii Domnului și Muzeul bisericesc eparhial.

Tinerii au fost întâmpinați, la vechea catedrală, de ÎPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.
„Ne-am bucurat că acești tineri minunați din Basarabia ne-au vizitat Eparhia și că au cunoscut o pagină frumoasă din istoria Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Având vârste cuprinse între 15 și 19 ani, în cuvântul pe care li l-am adresat, am abordat problemele și provocările societății contemporane, cărora ei trebuie să le facă față. I-am îndemnat să fie foarte atenți la ceea ce li se oferă pe diferite căi, să fie ascultători de părinți, de profesori și, mai ales, să nu-și uite niciodată limba și credința ortodoxă strămoșească“, a spus Chiriarhul Buzăului și Vrancei pentru arhiepiscopiabzvn.ro.

La finalul întâlnirii, ÎPS Ciprian le-a oferit elevilor și profesorilor însoțitori volumul de poezii ”În Grădina Ghetsimani” al lui Vasile Voiculescu, mai multe numere din revista eparhială ”Glasul Adevărului” și ”Agenda tânărului ortodox 2016”. Totodată, ierarhul a primit din partea oaspeților de peste Prut trei cărți despre istoria Basarabiei.
Acțiunea face parte din proiectul Fratele meu de peste Prut, demarat, în anul 2009, de profesoara Elena Năstăsoiu, de la Colegiul B.P. Hasdeu din Buzău. Obiectivul general al proiectului este educația pentru receptarea valorilor democratice, culturale, morale și istorice.