Doliu în cultura buzoiană. A încetat din viață scriitorul Alexandru Oproescu, fost director al Bibliotecii Județene

În această seară a încetat din viață Alexandru Oproescu, personalitate emblematică a culturii buzoiene ce a condus destinele Bibliotecii Județene ”V. Voiculescu” timp de 33 de ani. Îi vom păstra vie memoria! Aceasta este informația postată cu puțin timp în urmă pe Facebook de reprezentanții Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu” Buzău.

Scriitorul Alexandru Oproescu, fost director al Bibliotecii Judetene “Vasile Voiculescu” din Buzău, împlinise pe 8 mai vârsta de 77 de ani. Era membru al Uniunii Scriitorilor din 1995 și Cetățean de onoare al Municipiului Buzău din anul 2005.

”Prieteni, cunoscuți, colegi, vă anunț că astăzi, 26 mai, la ora 18, s-a stins din viață cel care a ars ca o torță timp de 33 de ani, pentru Biblioteca județeană și cultura buzoiană, Alexandru Oproescu. Acum nu-mi găsesc cuvintele să pot spune tot ce merită acest Om cu care timpul n-a mai avut răbdare. Mă rog ca Dumnezeu să-l primească așa cum merită în Împărăția Sa”, a scris pe Facebook Marcela Chiriță, fostă angajată a Bibliotecii.

Alex. Oproescu va fi înmormântat, marți, 30 mai, în cimitirul Dumbrava. Sicriul cu trupul neînsuflețit al scriitorului va fi depus în seara zilei de 29 mai, la capela din incinta cimitirului.

Fii Reporter