miercuri, 21 februarie, 2024

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și-a amenajat o sală de recepție unicat. A fost sfințită în weekend

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și-a amenajat o sală de recepție unicat. A fost sfințită în weekend

Facebook
Twitter
Email
Ședințele și simpozioanele de la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei vor fi organizate într-o sală de recepție amenajată într-o manieră aparte, cu pereți pictați precum frescele din biserici, arcade și candelabre care îi dau grandoare. Este vorba despre Aula brâncovenească a Palatului arhiepiscopal din Buzău, care a fost deja sfințită, în urma lucrărilor de renovare şi înfrumuseţare efectuate anul acesta. 

Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, şi Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor.
 
Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa reprezentanţilor administraţiei eparhiale, dar şi a celor care au fost implicaţi în restaurarea edificiului.
 
„Consider că a fost un demers necesar şi ne va fi foarte utilă această sală. Dincolo de organizarea de simpozioane, aici ne vom putea întâlni cu toţi preoţii din Eparhie, pe protoierii, atât în cadrul conferinţelor de primăvară sau de toamnă, cât şi cu alte prilejuri. Mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături şi sunt copleşit de bucurie că avem o sală brâncovenească, într-un palat brâncovenesc cum puţine există în ţara noastră“, a precizat IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, pentru basilica.ro.
 
Aula brâncovenească de la subsolul Palatului arhiepiscopal din Buzău a fost consolidată, restaurată şi transformată în sală de recepţie, după planurile mitropolitului Antonie Plămădeală. Este împodobită cu scene biblice şi chipuri de ierarhi, precum şi cu evenimente importante din istoria Eparhiei.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.