joi, 13 iunie, 2024

Arhiepiscop nou, speranțe noi. ÎPS Ciprian promite terminarea lucrărilor la Catedrala Sfântul Sava

Arhiepiscop nou, speranțe noi. ÎPS Ciprian promite terminarea lucrărilor la Catedrala Sfântul Sava

Facebook
Twitter
Email

Creştinii ortodocşi din Buzău vor putea participa în curînd la slujbe oficiate în incinta principală a Catedralei Sfântul Sava din municipiu. Vestea a venit de la Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Înalt Preasfinţitul Ciprian, prezent vineri la hramul lăcașului de pe Bulevardul Unirii.  Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a anunţat că va face tot ce-i stă în putere pentru ca în curând să se reia lucrările la lăcaşul de cult din centrul municipiului Buzău, lucrări demarate în urmă cu cîţiva ani dar sistate între timp.

sf sava

Reprezentantul Bisericii speră ca până în toamnă şantierul de la catedrală să fie închis, iar credincioşii să poată fi primiţi în condiţii cât mai bune.

În prezent, slujbele se ţin în subsolul Catedralei Sfântul Sava, în condiţii departe de standardele dorite acum peste 20 de ani, când a fost pus pe tapet proiectul primei catedrale ortodoxe din Buzău.

Piatra de temelie a Catedralei Sfântul Sava fost sfinţită de P.S. Epifanie Norocel pe data de 8 decembrie 1991.

Construcţia lăcașului a început în primăvara anului 1992, de către firma Concas, după un proiect realizat de Carmen Magazin, arhitect şef la acea vreme al municipiului Buzău.

 

Structurată pe două etaje, este foarte spațioasă, având capacitatea de a găzdui 2.000 de persoane. La demisolul lăcașului se află Bisericuța Copiilor (denumire unică în Europa), care are hramul „Sfântul Stelian”, ocrotitorul tuturor copiilor din lume.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.