miercuri, 19 iunie, 2024

A murit Petru Pria, unul dintre cei mai apreciați profesori de sport din Râmnicu Sărat

A murit Petru Pria, unul dintre cei mai apreciați profesori de sport din Râmnicu Sărat

Facebook
Twitter
Email
Învățământul buzoian este mai sărac, după decesul unuia dintre cei mai apreciați dascăli din Râmnicu Sărat. Petru Pria, profesor de educație fizică și unul dintre puținii antrenori de oină ai Buzăului, a încetat din viață, sâmbătă dimineață, în urma unor complicații cardiace. Zeci de mesaje de condoleanțe au umplut pagina de Facebook a Liceului Teortetic ”Ștefan cel Mare”, unde a predat aproape trei decenii.

Petru Pria s-a născut pe 17 octombrie 1953, în județul Sibiu, a fost profesor de educație fizică și sport în cadrul Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare”, a deținut o perioadă și funcția de inspector școlar pentru această disciplină, iar ca antrenor de oină a câștigat cu echipa sa din Râmnicu Sărat numeroase titluri naționale.
 
Petru Pria a înfruntat mulți ani o chinuitoare afecțiune cardiacă, pe care a reușit să o țină în frâu prin multă cumpătare. A trecut cu bine printr-o operație complicată și nimic nu-i prevestea moartea, mai ales că în urmă cu două săptămâni a mers la școală, pentru a fi alături de elevii săi la finalul de an școlar, iar cu puțin timp înainte a însoțit echipa de oină a Liceului ”Ștefan cel Mare” la o competiție din celălalt capăt al țării, la Zalău.
 
O complicație cardiacă, abătută parcă din senin peste organismul acestuia, i-a fost fatală, astfel că sâmbătă dimineață inima profesorului Petru Pria a încetat să mai bată. S-a stins din viață la vârsta de 62 de ani, lăsând în urma sa o soție îndurerată și un fiu. Vestea decesului profesorului Pria a adus tristețe însă în sufletele multor persoane, râmniceni și nu numai, foști elevi și dascăli care i-au fost colegi, prieteni care au avut ocazia să-i descopere caracterul deosebit.
 
Zeci de mesaje de condoleanțe au umplut pagina de Facebook a Liceului Teoretic ”Ștefan cel Mare”, unde a predat Petru Pria.”Să ne gândim că atunci când noi mergem să cumpărăm o floare, o cumpărăm pe cea mai frumoasă… așa a făcut și Dumnezeu, a cules o floare frumoasă și a așezat-o într-un loc frumos și liniștit! Dumnezeu să-l ierte si să dea putere familiei!”, a scris Andreea Georgiana. ”Dumnezeu să vă odihnească în pace, domnule diriginte! Nu vă vom uita niciodată. Ați fost un om deosebit!”, a notat Diana Mocanu, o fostă elevă.
 
Sicriul cu trupul profesorului Pria a fost depus în capela Bisericii Sf. Parascheva, din cartierul Zona Pod, iar înmormântarea va avea loc luni, la Cimitirul Eternitatea din Râmnicu Sărat. Cortegiul funerar va ajunge și în dreptul școlii pe care a slujit-o zeci de ani, unde, în jurul orei 14.30, foștii colegi vor transmite mesaje de condoleanțe.
 
Dumnezeu să-l odihnească!
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.