A murit jurnalista Simona Catrina. Anunţul a fost postat pe Facebook de soţul ziaristei

Jurnalista Simona Catrina-Roman a murit în noaptea de miercuri spre joi, după o grea suferință. Fusese diagnosticată în mai 2016 cu cancer mamar în stadiu avansat și de atunci a luptat din greu cu boala. Soțul Simonei, Doru Roman, a postat pe pagina sa de facebook anunțul cu privire la decesul ziaristei.

Simona Catrina fost editorialist la publicații precum Libertatea și Adevărul, dar a scris timp de mai mulți ani și în revista Tango.

”Nu știu cum să vă spun asta. Nici nu v-aș fi spus dacă îngerul pe care l-am avut lângă mine nu ar fi fost Simona cea atât de iubită de toată lumea care a zâmbit măcar o dată la articolele ei poznașe. Dacă ar fi putut să anunțe chiar ea, ar fi făcut-o, cu siguranță, în stilu-i propriu, prin care să ne smulgă un ultim zâmbet în loc să o plângem. 23 martie 2017, ora 00.50. Ziua și ora la care zâmbetul a înghețat pentru noi. Ziua și ora la care Simona Catrina-Roman a plecat dintre noi, a scris Doru Roman pe pagina sa de Facebook.

Simona Catrina ar fi împlinit 50 de ani pe 22 octombrie. Absolventă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Buzău, Simona era recunoscută prin sarcasmul şi luciditatea textelor pe care le-a publicat de-a lungul carierei sale jurnalistice, care se întinde pe întreaga perioadă de existenţă a presei libere româneşti.

Fii Reporter