A murit deputatul buzoian Sebastian Radu, confirmat în noiembrie cu coronavirus

Deputatul PSD, Sebastian Radu, fost viceprimar al Buzăului, a decedat pe un pat de spital din Germania, la trei săptămâni după ce a fost confirmat cu COVID-19. A fost internat mai întâi în Spitalul Județean, a fost transferat la București, apoi a ajuns în Germania, după ce starea i s-a agravat.

La începutul lunii noiembrie, Sebastian Radu a fost diagnosticat cu COVID-19. După ce starea s-a deteriorat, a fost internat la Spitalul Militar din București și, potrivit surselor neoficiale, sigura sa comorbiditate ar fi fost o tromboflebită incipientă.

Tromboflebita este o boală caracterizată printr-un proces inflamator în peretele unei vene, în prezența unui cheag de sânge în lumenul său. Țesutul din jurul vasului poate fi implicat în inflamație, într-un grad sau altul.

După câteva zile în care a reușit să respire fără ajutorul aparatelor, Sebastian Radu a intrat în comă. La începutul acestei săptămâni, a fost transferat cu o aeronavă la un spital din Germania, pentru un transplant de plămâni. În această noapte, inima deputatului a încetat să mai bată.

Sebastian Radu avea 50 de ani, era tatăl a doi băieți și se afla la primul mandat de parlamentar. A făcut parte din Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților. Înainte de a fi ales parlamentar, el a fost viceprimar al municipiului Buzău.

În politică, el s-a făcut remarcat, pentru prima dată, în calitate de consilier local municipal din partea PDL, fiind cel mai aprig opozant al primarului Constantin Boșcodeală și al PSD.

Apoi, în mod total surprinzător, Radu a trecut la PSD, ulterior, din calitatea de consilier PSD, fiind promovat în funcția de viceprimar al Buzăului. În perioada 2016 – 2020, Radu Sebastian a fost deputat, ales pe lista PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj în care își exprimă regretul pentru plecarea la cele veșnice a lui Sebastian Radu.

„Am primit în această dimineață una dintre cele mai dureroase vești. Bunul meu prieten și coleg Sebastian Radu a pierdut lupta cu acest virus perfid. Un prieten adevărat, un om care întotdeauna i-a pus pe ceilalți pe primul loc, un om care lasă un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut. Dumnezeu să te odihnească, Sebi! Vei rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna! Condoleanțe familiei! Suntem alături de voi!”

Fii Reporter