vineri, 23 februarie, 2024

VIDEO Începe marea asfaltare a străzilor de pământ din Buzău. Șantierul va fi deschis luni

VIDEO Începe marea asfaltare a străzilor de pământ din Buzău. Șantierul va fi deschis luni

Facebook
Twitter
Email

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a anunțat într-o conferință de presă începerea lucrărilor la peste 40 de străzi care nu au fost niciodată asfaltate. Este vorba despre străzi de pământ care, atunci când plouă, devin aproape impracticabile. De asfaltarea lor se va ocupa o firmă din București.

Un număr de 43 de străzi din municipiul Buzău vor intra, de săptămâna viitoare, în reabilitare, prin programul de investiții „Reabilitare străzi neasfaltate din municipiul Buzău- loturile 1, 2, 3, 4 și 5”. Lucrările vor fi realizate de către firma bucureșteană „HIDRO-SALT B92”, care și-a adjudecat, prin licitație, întreaga lucrare.

„Astăzi avem pregătite și s-au semnat toate autorizațiile de construire pentru cele 43 de străzi, ordinea de începere a lucrărilor, care vor fi începute de săptămâna viitoare. Licitația a început practic acum un an de zile, iar din cauza birocrației arhicunoscute din țara noastră, a durat foarte mult. Spunea domnul Băiculescu (directorul general al societății bucureștene, n.r.) <stați liniștiți, am licitații de acum 2-3 ani>, deci noi suntem, până la urmă, privilegiați că avem șansa ca, după un an de zile, să avem un câștigător care se poate apuca de aceste lucrări”, a spus Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

De asfaltarea celor 43 de străzi din Buzău se va ocupa o firmă din Capitală, „HIDRO-SALT B92”. Constructorul a primit deja ordinul de începere a lucrărilor, iar șantierul va fi deschis luni. Lucrările au termene stricte de finalizare astfel că muncitorii vor avea un ritm alert de lucru.

Directorul general al „HIDRO-SALT B92”, Deugene Băiculescu, a declarat că unele dintre străzile pe care firma sa va interveni nu vor putea fi lărgite. „Sunt unele străzi care nici nu pot fi lărgite, pentru că nici oamenii n-au gândit în momentul în care, vorbind ca la țară, au bătut țărușul de gard, trebuia să se gândească să lase o rezervă. Sunt drumuri care se încadrează în limita statului. Nu este o misiune nici grea, dar nici ușoară. Am un proiect pe care trebuie să-l duc la bun sfârșit, indiferent cât de greu sau cât de simplu va fi”, a menționat Deugene Băiculescu, directorul general al societății „HIDRO-SALT B92” București.

Lucrările vor fi atent supravegheate de primarul Constantin Toma care déjà i-a atras atenția constructorului asupra calității materiei prime. Covorul asfaltic al străzilor are o garanție de cinci ani. Aceasta înseamnă că atunci când, spre exemplu, primăvara apar gropi în asfalt, societatea respectivă va fi cea care le va acoperi.

Tocmai pentru a nu se mai produce acele situații în care după asfaltarea unei străzi aceasta să fie din nou spartă, pentru efectuarea unor lucrări de către alte societăți, precum Compania de Apă, Electrica, Distrigaz sau alt furnizor de servicii, constructorul și administrația locală au purtat discuții cu reprezentanții acestora, astfel încât lucrările necesare să fie realizate înainte de asfaltarea străzii.

Durata lucrărilor de refacere a celor 43 de străzi este cuprinsă între 5 și 12 luni, în funcție de fiecare lot, acestea fiind în total în număr de cinci.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.