VIDEO Distracție maximă în Drăgaică. Târgul îi va avea oaspeți pe Viorica și Ioniță din Clejani

Lista celor aleși de organizatorii Drăgăicii să-i încânte pe vizitatorii târgului de vară se îmbogățește cu câteva nume importante ale muzicii de petrecere. Astfel, în programul serii de 21 iunie a fost strecurat recitalul Tarafului din Clejani.

Viorica și Ioniță din Clejani vin cu taraful lor miercuri, 21 iunie, de la ora 20.00. În aceeași seară urmează să urce pe scenă și formația „Datina”, câștigătoare a premiului MTV pentru segmentul Etno.

Organizatorii au decis să suplimenteze lista formațiilor care urcă pe scena spectacolului, urmare a reușitei de până acum a târgului Drăgaica 2017. Aproximativ 70.000 de oameni au vizitat târgul, în contextul în care biletul costă 1 leu, iar elevii și copiii au gratuitate la intrare.

Drăgaica, marea distracție a buzoienilor

Fum de grătare, muzică de-ți sparge timpanele, tiribombe care te amețesc: aceasta este atmosfera în Târgul Drăgaica. Cel mai mare bâlci din țară dar și cel mai longeviv îi va ține pe buzoieni tot într-o distracție până pe 24 iunie.

Terasele învăluite în fumul grătarelor produc pe bandă rulanta mici și fripturi, cât să sature zeci de mușterii într-o oră. Porumbul fiert, gogoșile și vata de zahăr sunt nelipsite de mâinile vizitatorilor târgului de vară. Oamenii înfulecă din bunătăți în timp ce admiră spectacolul folcloric ori cumpără suveniruri din bazar.

În târg au fost amplasate peste o sută de corturi şi alte 40 de standuri pentru produse industriale şi de artizanat. Printre zecile de meșteri populari sosiți din zece județe se află și buzoianca Elena Covaci, ”mama” unor drăgălașe păpuși croșetate, pe care le vinde cu 15 lei bucata.

vlcsnap-2017-06-16-15h10m02s702

În Drăgaică, distracția vine din orice colț. Un număr de 20 de utilaje de agrement au fost montate în târgul buzoian. Nu lipsesc tirul cu pușca sau roata norocului. Tinerii curajoși au parte și de senzaţii tari, pe care le găsesc în maşinăriile concepute special pentru iubitorii de adrenalină.

De anul acesta, Târgul „Drăgaica” are o nouă față. Peste 100 de artiști sunt programați să evolueze pe scena special amenajată.

Drăgaica este cel mai vechi târg din țară, atestat documentar în secolul al 15-lea. Inițial târg de lână și vite la curbura Carpaților, își ia numele de Drăgaica în anul 1714 în descrierile lui Dimitrie Cantemir. Aici se vindeau produse ale micilor meșteșugari, oamenii se dădeau în scrânciob, beau bragă și mâncau halviță.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI