VIDEO Cum funcționează noul sistem de plată a călătoriilor cu autobuzul, prin e-ticketing

Buzoienii care călătoresc cu autobuzele Trans Bus pot plăti cursele cu carduri speciale. Spre deosebire de cardurile bancare, acestea nu au bandă magnetică, iar conexiunea cu terminalele din vehicul, validatoare, se realizează fără contact, doar prin apropiere.

Pentru a beneficia de un card de călătorii valabil în rețeaua de transport public a Trans Bus, buzoienii trebuie să se prezinte la orice punct de emitere a biletelor și cardurilor de călătorii aparținând societății de transport în comun din municipiul Buzău.

Emiterea primului cardului de călătorii este gratuit oricărui solicitant în baza actelor necesare pentru a beneficia de acesta. Încărcarea cardurilor se realizează la unul din centrele de reîncărcare.

Este obligatorie validarea cardului de transport și a biletului de călătorie la fiecare urcare în autobuz.

Plata călătoriei cu autobuzele din municipiul Buzău se poate face și prin trimiterea unui SMS la 7494 cu textul L, urmat de numărul liniei. În maximum 30 de secunde veţi primi un SMS de confirmare a activării titlului de călătorie care va conține un cod de control.

Veţi comunica acest cod de control, la solicitarea controlorului, ca dovadă a plăţii. SMS-ul de comanda este gratuit în retele Vodafone și Digi Mobil, iar în rețelele Orange și Telekom este de 0.05 euro + TVA.

Fii Reporter