miercuri, 21 februarie, 2024

Suspiciune de îmbolnăvire cu virusul West Nile, la un adolescent buzoian

Suspiciune de îmbolnăvire cu virusul West Nile, la un adolescent buzoian

Facebook
Twitter
Email

Autorităţile sanitare sunt în alertă după ce un adolescent de 15 ani din Buzău s-a prezentat la spital cu simptomele virusului West Nile, transmis de tânţari. Medicii epidemiologi trag un semnal de alarmă şi sfătuiesc buzoienii să se protejeze în această perioadă.

Potrivit medicilor epidemiologi, cazul a fost semnalat în această săptămână, probele prelevate au fost deja trimise la Bucureşti, urmând ca în funcţie de rezultate să se confirme sau nu existenţa unui prim caz, în judeţul Buzău, în acest an.

„Nu știm sigur ce se va întâmpla. Noi am recoltat toate probele, sunt trimise către Institut (Victor Babeș din București, n.r.) și vom afla. În rest, nu am avut nicio suspiciune legată de această infecție în afară de cazul acesta”, a declarat Carmen Scântei.

Reprezentanţii DSP sfătuiesc cetăţenii să ia toate măsurile pentru a se proteja şi să evite zonele cu apă provenită în urma ploilor.

„Schimbarea de temperatură, de la ploaie la căldură, favorizează dezvoltarea acestor atropode, dar noi am apelat totodeauna la populație să încerce să elimine sursele de apă stagnate de lângă locuințe, să nu încerce să-și facă rezerve din apa de ploaie, care este folosită și pe criteriul economic, și pe criteriul eficienței, în majoritatea gospodăriilor din mediul rural”, a mai adăugat medicul epidemiolog, Carmen Scântei.

Virusul West Nile este un potential factor declanşator al unor afecţiuni serioase, principala cale de transmitere în rândul oamenilor fiind înţepătura ţânţarilor.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.