marți, 19 martie, 2024

Șemineu cu focar de fontă sau oțel cu șamotă? Ce alegere să faci

Șemineu cu focar de fontă sau oțel cu șamotă? Ce alegere să faci

Facebook
Twitter
Email

Astăzi putem observa că din ce în ce mai mulți oameni aleg și își permit să își contruiască un șemineu. Mai ales că montat corect acesta poate fi o investiție pe viață. Șemineul constituie un element de confort, cât și o parte decorativă a locuinței. Pe lângă eleganța pe care o poate oferi, șemineul este apreciat mai întâi pentru funcționalitatea lui.

Principalul avantaj al focarelor de fontă este ca nu necesită altă investiție odată puse pe poziție și dezvoltă o putere calorică mai mare, însă întreținerea se face mai des. La alegerea focarului de fontă cea mai importantă caracteristică este greutatea în raport cu deschiderea (mărimea acestuia). De exemplu, dacă un focar are deschidere de 72 cm pe ușă, iar greutatea lui este de doar 90 kg, durata lui de viață nu va fi foarte mare. Dar dacă focarul are o greutate de 160 kg durata acestuia de viață va fi mult mai mare, poate mai mult decât dublă, iar prețul lui de achiziție este puțin peste cel de 90 kg.

Despre focarele de oțel cu șamotă specialiștii de la ALEGO, parte din grupul PEFOC, spun că acestea dezvoltă o temperatură mai mare în camera de ardere, ceea ce va duce la un randament mai bun al focarului și arderea cât mai completa a combustibilului. Drept urmare, scade consumul de lemne, depunerile de cenușă sunt minime, iar întreținerea focarului și curățarea sticlei se fac mai rar și mai usor. Despre focarele din oțel căptușite cu șamotă trebuie să știți și că au prețuri puțin mai mari, în comparație cu cele de fontă.

Calitatea este pe primul loc, astfel că tehnologia de care focarele din fontă de la ALEGO beneficiază, împiedică consumarea unei cantităţi nejustificate de lemne, astfel oferind proprietarilor confort mai îndelungat şi garantează economisirea de combustibil. Prin modul de acţionare a clapetei de tiraj se încălzeşte partea superioară a unui focar semineu de fontă si, cu aceeaşi cantitate de lemne, oferă posibilitatea întreţinerii focului pe o perioadă mai îndelungată.

Sticla care protejează şi conferă un plus de design oricărui focar de fontă este construită din ceramică refractară, astfel fiind capabilă să reziste la temperaturi de până la 800 grade C, înlăturând riscul accidentelor. În plus, fonta din care este produs focarul este de calitate clasa 200, iar grosimea peretilor acestuia este de minimum 8mm, pentru a asigura durabilitatea produsului. Timpul de ardere a lemnului la o umplere a focarului este de 4-5 ore (cu ușa închisă şi ventilaţia focarului la un nivel mediu).

Ce trebuie neapărat ştiut atunci când ne gândim la achiziționarea unui semineu este importanţa coşului de fum, care de multe ori este prioritară decât şemineul în sine. Aceste coşuri de fum ajută foarte mult în ceea ce priveşte evacuarea gazelor nocive din casă. De aceea este recomandat ca atunci când aţi decis să cumpăraţi un șemineu să apelaţi la specialişti pentru a putea primi cele mai bune sfaturi.

E important să știi la cine să apelezi pentru a te bucura cu adevărat de beneficiile aduse de un șemineu. Alego face parte din grupul PEFOC.ro și a pregătit pentru tine o gamă diversă de șeminee de o calitate superioară. Echipa este formată din oameni cu experiență în domeniul șemineelor, capabili oricând să se adapteze oricărei schimbări pe care piața o poate propune în orice moment.

Tu ce alegi? Șeminee pe lemne, soba pe lemne, șeminee pe gaz, termosemineu sau bioșeminee, un șemineu electric sau un semineu hoxter, un coș de fum profesional, sticla semineu sau anumite accesorii? Cu Alego ai garanția unei alegeri înțelepte!!!

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.