Opt pași de urmat pentru un șemineu de care să te bucuri o viață!

Din orice unghi am privi lucrurile, un șemineu aduce incontestabil un plus valoare în locuința în care este amplasat. Există păreri pro și contra pentru a deține un șemineu, însă, decizia finală, cea a proprietarului, este primordială pentru specialiștii care sunt contactați de cărte clienți. Dacă ești în căutare de sfaturi despre cum să obții o atmosferă plăcută în locuința ta, mai jos sunt 8 pași de urmat care îți vor aduce rezultatele dorite.

Îți reamintim că atât montarea unui semineu gata construit, cât și construirea acestuia de la zero se face doar cu ajutorul specialiștilor. Orice mică greșeală poate provoca o tragedie.

1. Șemineul adaugă un punct de focalizare în fiecare cameră

De la modelele tradiționale până la cele contemporane construite în perete, șemineele reprezintă atracția principală și locul în jurul căruia se strânge întreaga familie. Acesta vine cu un plus de căldura necesară în fiecare cameră a casei, creând o atmosferă confortabilă și perfectă pentru nopțile friguroase de iarnă.

2. Șemineul adaugă personalitate casei tale

Un șemineu reprezintă mai mult decât o sursă de încălzire. Cu finisaje rustice, moderne sau din gama de lux, acesta poate constitui un adevarat obiect de design în locuința ta. O altă variantă ar fi un termosemineu sau sobele pe lemne care nu necesită a fi îmbrăcate, dar totuși adaugă camerei o notă deosebită, în funcție de stilul ales.

3. Ia în vedere spațiul de care dispui

Poți alege dintr-o gamă variantă de modele în diferite forme, stiluri și dimensiuni. Tipul de șemineu pe care îl alegi depinde foarte mult de mărimea camerei unde va fi amplasat. Bioșemineele sunt varianta cea mai buna pentru camerele de la bloc, deoarece sunt încastrate sau aplicate pe perete și deși ard cu flacară adevarată nu necesită coș de fum. O altă variantă ar fi șemineele electrice cu afișaj 3D ce pot fi controlate cu ajutorul telecomandei, fiind dotate cu termostat.

4. Alege șemineu personalizat

La Șeminee Sibiu poți crea modelul propriu de șemineu, deoarece poți alege orice tip de finisaj, de la materiale din lemn până la materiale din gama de lux. Inspira-te din galeria de șeminee construite de Șeminee Sibiu pentru a realiza modelul dorit.

5. Alege combustibilul corect

Când alegi modelul de șemineu care să îți încălzească casa este foarte important să iei în considerare ce tip de combustibil dorești să folosești. Un semineu bioetanol funcționează pe bază de bioetanol și oferă bucuria focului adevărat fără a necesita coș de fum, fiind foarte ușor de folosit. Șemineele electrice cu afișaj 3D sunt economice, ușor de întreținut și de instalat. Modelele pe gaz sunt mai eficiente, deoarece emană mai mult căldură. Modelele cu combustibil solid, lemn sau cărbune, pe lângă eficiență oferă și o ambianță aparte și stil casei tale.

6. Mărimea șemineului contează!

Odată ce ai hotărât ce combustibil vei folosi, trebuie să ai în vedere mărimea șemineului, capacitatea de încălzire și randamentul de care ai nevoie. Poți alege să încălzești doar o cameră sau întreaga casă. Important este ca tu și familia ta să fiți multumiți. Recomandăm consultarea unui specialist în determinarea tipului de focar de care are nevoie locuința ta.

7. Verifică-ți șemineul

În cazul în care ai coșul de fum deja integrat în construcția casei, este important să alegi un șemineu care să se potrivească cu acesta. Dacă optezi pentru unul electric sau bioșemineu, acest aspect nu este relevant, dar pentru racordarea unui focar la coșul de fum deja existent trebuie să chemi personal specializat.

8. Gândește-te la cheltuieli

Dacă încerci să salvezi bani trebuie să ai în vedere cât de mult te va costa să încălzești cu lemne sau alta metoda aleasă de tine. Din fericire Șeminee Sibiu îți oferă posibilitatea să primești consultanță gratuită pentru a alege șemineul potrivit.

ȘEMINEE SIBIU – din anul 2000 CALITATEA CĂLDURII ÎN FORMĂ ȘI CULOARE

Fii Reporter
Loading...
DISTRIBUIȚI