Cearcănele sunt o problemă pentru tine? Află CUM să le combați cu succes!

Cearcănele sunt o adevărată bătaie de cap pentru multe din femei. Fiind extrem de inestetice, acestea conferă un aspect îmbătrânit și obosit al feței. Cauzele apariției cearcănelor sunt, în principal, lipsa de odihnă și hidratarea insuficientă.

Dacă intervențiile estetice nu sunt tocmai varianta pe care o preferi, trebuie să te gândești la câteva remedii pentru eliminarea cearcănelor pe cale naturală. Iată câteva dintre ele:

  1.     Hidratarea

Este extrem de important pentru sănătatea corpului și, mai ales, a tenului, să te hidratezi. Pe lângă cei doi litri de apă pe care ar trebui să îi bei zilnic, trebuie să ai grijă ca și tenul să arate bine. De aceea, este absolut necesar să îți aplici o cremă de față hidratantă în fiecare seară, după demachiere. Vei fi uimită cât de repede se vor estompa cearcănele dacă respecți cu strictețe acest ritual. De asemenea, apa elimină cu succes toate toxinele din corp, ceea ce duce la dispariția cearcănelor atât de inestetice.

  1.     Feliile de castraveți

Probabil de multe ori ți s-a părut amuzant să vezi în filme femei care mergeau la SPA și aveau felii de castraveți pe ochi. Ei bine, să știi că acestea chiar fac minuni pentru față, castraveții fiind recunoscuți pentru succesul pe care îl au în lupta cu cearcănele. Substanțele nutritive pe care le conțin ajută pielea să își recapete fermitatea și o și hidratează în același timp.

  1.     Săculeții cu ceai

Potrivit specialiștilor, ceaiul de mușețel este un tratament foarte eficient pentru problemele ochilor, incluzând cearcănele sau umflăturile la nivelul pleoapelor. Ceaiul de mușețel are un efect calmant și revigorant, astfel că dacă vrei să scapi de cearcăne tot ce trebuie să faci este să îți aplici pe pleoape timp de 15-20 de minute doi săculeți și vei observa imediat rezultatele. Dacă repeți procedeul măcar de 2-3 ori pe săptămână este perfect, deoarece ai nevoie să și întreții rezultatul pe care îl obții.  

  1.     Apa de trandafiri

Apa de trandafiri este renumită pentru capacitatea ei de a elimina toate toxinele ce stau ascunse sub piele, toxine care, de altfel, sunt și responsabile de apariția cearcănelor. De asemenea, apa de trandafiri hidratează pielea și îi oferă un aspect ferm și fin. Vei găsi în comerț o mulțime de produse pe bază de trandafiri, iar despre mirosul lor îmbietor nici nu mai trebuie să vorbim.

  1.     Odihna

Oricât de multe tratamente ți-ai aplica, dacă nu te odihnești suficient este aproape imposibil să scapi definitiv de cearcăne. Somnul de aproximativ 8 ore face minuni pentru sănătate și pentru ten, așa că încearcă, pe cât posibil, să îți respecți programul de odihnă. De asemenea, dacă ai posibilitatea, încearcă să adormi înainte de orele 24:00, deoarece atunci se consideră că ai cel mai sănătos și odihnitor somn.

Așadar, nu trebuie să ajungi să apelezi la chirurgia estetică pentru a putea scăpa de cearcăne. Puțină disciplină, combinată cu somn și o hidratare corespunzătoare a feței reprezintă rețeta ideală pentru un ten odihnit și lipsit de cearcăne.

Photo: Shutterstock.com 

Fii Reporter