Vor fi reluate lucrările de reabilitare a blocului operator din Spitalul Județean Buzău

Reabilitarea blocului operator al Spitalului Județean Buzău a început încă din vara anului trecut, însă lucrările s-au blocat din cauza unor pretenții pe care firma care a câștigat licitația le-a emis.

Investiția inițială aprobată a fost de 13,5 milioane de euro, ulterior firma cerând încă 50% din valoarea contractului, cerință refuzată de Consiliul Județean. În urma refuzului, societatea a oprit orice lucrare.

Blocajele acestor tipuri de lucrări, chiar și la nivel național, au intervenit din cauza prețurilor pe care poate unii constructori le solicitau, în urma unor actualizări necesare, ele depășind prețul avizat în caietul de sarcini și stabilit în cadrul licitațiilor.

Deși problema reabilitării blocul operator și-a găsit soluția și acestea vor fi reluate, nu s-a dat încă o dată anume de începere a lucrărilor.

Oprirea lucrărilor nu a presupus pierderea finanțării. Reabilitarea va fi dusă la bun sfârșit, iar lucrările vor începe cât de curând, spun reprezentanții Consiliului Județean Buzău.

Fii Reporter