Viitor sumbru pentru spitalul orășenesc Nehoiu, dacă nu angajează mai repede un medic internist

Localnicii de pe Valea Buzăului riscă să rămână fără cel mai apropiat spital, cel din Nehoiu, începând cu ianuarie 2017. Unitatea va rămâne fără medic internist după ieșirea la pensie a medicului Rodica Frunză, fiind imposibilă funcționarea unei astfel de unități fără medic internist. Autoritățile caută disperate să aducă interniști în orașul buzoian, dar eforturile lor par zadarnice.

Soarta Spitalului orășenesc Nehoiu este incertă după data de 1 ianuarie 2017, dacă până atunci conducerea unității spitalicești nu reușește să angajeze un medic internist care să activeze în cea mai importantă unitate spitalicească de pe Valea Buzăului. Până la sfârșitul acestui an, internistul spitalului din Nehoiu este medicul Rodica Frunză. Aceasta a anunțat însă că începând cu data de 1 ianuarie 2017 va ieși la pensie.

Deoarece medicul Rodica Frunză este în prezent singurul medic din spital pe această specialitate, plecarea ei ar putea duce la închiderea spitalului. Autoritățile caută disperate să aducă interniști în micul oraș de provincie, dar eforturile lor par zadarnice.

Autoritățile locale au încercat cooptarea unor medici din Republica Moldova dar pentru că aceștia nu sunt cetățeni europenei trebuie să facă 5 ani de rezidențiat ca să poată profesa în țara noastră. Vești deloc mulțumitoare vin și dinspre rezidenții aflați acum în spital, pe posturi de interniști. Ei au anunțat că nu vor veni să lucreze în spitalul de pe Valea Buzăului.

Pentru a face din orașul Nehoiu un loc atractiv pentru medici, autoritățile sunt dispuse să decidă acordarea unei prime de instalare precum și punerea la dispoziție a unei locuințe cu cheltuielile suportate de administrația locală.

Fii Reporter