vineri, 23 februarie, 2024

VIDEO Suspiciune de tuberculoză la școala din Topliceni. 20 de elevi sunt monitorizați de medici

VIDEO Suspiciune de tuberculoză la școala din Topliceni. 20 de elevi sunt monitorizați de medici

Facebook
Twitter
Email

Un număr de 20 de elevi au ieșit pozitiv la testarea tuberculinică, la scurt timp după ce profesoara de sport a primit de la institutul Marius Nasta diagnosticul de TBC. DSP a transmis ca în școala cu probleme să se facă dezinfecție însă conducerea nu a reacționat deocamdată. Elevii urmează să fie consultați de un medic specialist și apoi să facă radiografii la plămani.

În cele două școli în care predă profesoara de sport diagnosticată cu TBC, la cea de centru, din Topliceni, și la o alta cu clasele 1-4, tot din comună, învață 174 de elevi. Dintre aceștia, 114 au fost testați cu tuberculină pentru a se vedea dacă au reacție la virusul bacilului Koch, vinovat de producerea TBC-ului.

La 20 dintre ei, reacția a fost pozitivă, ceea i-a alertat pe epidemiologi. De asemenea, dintre cei 22 de profesori de la cele două școli, primară și gimnazială, 16 și-au făcut radiografii însă rezultatele au infirmat diagnosticul colegei lor.

Deși Directia de Sănătate Publică Buzău a recomandat dezinfecția prin personalul medical care monitorizeaza cazul, conducerea școlii din Topliceni, unde învață elevii cu suspiciune de TBC, a apreciat că nu este necesară. ”Am făcut în primăvară dezinfecție, după ce un copil a fost găsit cu hepatită, însă acum nu. Dacă ni se cere, o să facem”, a declarat Aurel Bălan, directorul școlii Topliceni.

O parte dintre elevii la care reacția tuberculinică a fost pozitivă nu au venit marți la școală. Toâi cei 20 de elevi cu IDR pozitiv vor fi consultați de un medic specialist TBC.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.