joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Spitalul Judeţean din Buzău, zguduit de un nou scandal după decesul suspect al unei tinere

VIDEO Spitalul Judeţean din Buzău, zguduit de un nou scandal după decesul suspect al unei tinere

Facebook
Twitter
Email

Anchetă în Spitalul Judeţean Buzău, după ce o tânără de 19 ani a murit, la mai puțin de o lună după ce a născut. Potrivit apropiaţilor, fata s-a prezentat la spital pentru că se simţea rău. A fost internată în secţia de terapie intensivă, unde a decedat patru zile mai târziu. Rudele decedatei au depus plângere la poliţie dar şi la Colegiul Medicilor, înainte să afle de la medicii legiști cauza exactă a morții . Pentru Georgiana Calotă, o tânără de doar 19 ani din localitatea buzoiană Pogoanele, sfârșitul a sosit într-un moment fericit al vieții. În urmă cu o lună, a adus pe lume, prin cezariană, un băiețel care va primi numele de Ionuţ Ştefan, copil pe care și-l dorea foarte mult. Alături de iubitul ei au plănuit să facă botezul în luna iulie, şi tot atunci să se căsătorească.  

Din nefericire, în urmă cu o săptămână, fata a început să se simtă rău. A chemat salvarea care a adus-o la Maternitatea Buzău. Pentru că sângera abundent, tânăra a fost transferată în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Buzău. “Era sănătoasă, copilul sănătos… Marţi a avut sângerări nazale… miercuri era la perfuzii… joi si-a revenit iar medicii i-au spus că e bine, şi că urmează să plece acasă. Apoi, au depistat că are o problemă ginecologică, iar vineri a intrat în comă şi sâmbătă a decedat” ne-a declarat Ioana Gulie, cumnata tinerei decedate.

Rudele tinerei nu-si explică cum starea fetei s-a agravat atit de rău. “Am vorbit la telefon și după o oră a murit. Nu pot să-mi explic ce i-au dat sau ce i-au făcut. Oricum, ea îmi spunea mereu că i se trage de la cezariană că i-au făcut o operaţie în bătaie de joc”, ne-a declarat Georgeta Calotă, mama fetei.

Cel care ar fi trebuit să-i devină soţ nu se poate împăca cu dispariţia iubitei sale. “Vreau să tragem la răspundere toate cadrele medicale care au îngrijit-o pe Georgiana. Nu pot să mă împac cu ideea că au lăsat-o să moară aşa, ca pe un câine”, ne-a declarat Ichim Gheorghe, logodnicul fetei.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Buzău refuză să dea mai multe detalii despre acest caz. “După rezultatul necropsiei, vom fi în măsură să dăm mai multe detalii”, a declarat Adriana Bratosin, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Buzău. 

Trupul fetei decedate a fost ridicat de familie iar pe certificatul constatator, legiştii au semnalat deocamdată că această moarte rămâne cu cauze necunoscute. “Am primit certificatul de deces dar ni s-a spus că mai trebuie făcute şi alte investigaţii care sunt de durată pentru a determina cauza decesului”, a mai spus Ioana Gulie, cumnata tinerei decedate.

Familia tinerei a depus plângere la Poliţie şi, pentru că rudele sunt convinse că acesta este un caz de malpraxis, vor face și o sesizare către Colegiul Medicilor din Buzău.

Comentează mai jos despre cum crezi că sunt trataţi pacienţii în Spitalul Judeţean Buzău!

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.