VIDEO Spitalul Judeţean din Buzău, zguduit de un nou scandal după decesul suspect al unei tinere

Anchetă în Spitalul Judeţean Buzău, după ce o tânără de 19 ani a murit, la mai puțin de o lună după ce a născut. Potrivit apropiaţilor, fata s-a prezentat la spital pentru că se simţea rău. A fost internată în secţia de terapie intensivă, unde a decedat patru zile mai târziu. Rudele decedatei au depus plângere la poliţie dar şi la Colegiul Medicilor, înainte să afle de la medicii legiști cauza exactă a morții . Pentru Georgiana Calotă, o tânără de doar 19 ani din localitatea buzoiană Pogoanele, sfârșitul a sosit într-un moment fericit al vieții. În urmă cu o lună, a adus pe lume, prin cezariană, un băiețel care va primi numele de Ionuţ Ştefan, copil pe care și-l dorea foarte mult. Alături de iubitul ei au plănuit să facă botezul în luna iulie, şi tot atunci să se căsătorească.  

Din nefericire, în urmă cu o săptămână, fata a început să se simtă rău. A chemat salvarea care a adus-o la Maternitatea Buzău. Pentru că sângera abundent, tânăra a fost transferată în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Buzău. “Era sănătoasă, copilul sănătos… Marţi a avut sângerări nazale… miercuri era la perfuzii… joi si-a revenit iar medicii i-au spus că e bine, şi că urmează să plece acasă. Apoi, au depistat că are o problemă ginecologică, iar vineri a intrat în comă şi sâmbătă a decedat” ne-a declarat Ioana Gulie, cumnata tinerei decedate.

Rudele tinerei nu-si explică cum starea fetei s-a agravat atit de rău. “Am vorbit la telefon și după o oră a murit. Nu pot să-mi explic ce i-au dat sau ce i-au făcut. Oricum, ea îmi spunea mereu că i se trage de la cezariană că i-au făcut o operaţie în bătaie de joc”, ne-a declarat Georgeta Calotă, mama fetei.

Cel care ar fi trebuit să-i devină soţ nu se poate împăca cu dispariţia iubitei sale. “Vreau să tragem la răspundere toate cadrele medicale care au îngrijit-o pe Georgiana. Nu pot să mă împac cu ideea că au lăsat-o să moară aşa, ca pe un câine”, ne-a declarat Ichim Gheorghe, logodnicul fetei.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Buzău refuză să dea mai multe detalii despre acest caz. “După rezultatul necropsiei, vom fi în măsură să dăm mai multe detalii”, a declarat Adriana Bratosin, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Buzău. 

Trupul fetei decedate a fost ridicat de familie iar pe certificatul constatator, legiştii au semnalat deocamdată că această moarte rămâne cu cauze necunoscute. “Am primit certificatul de deces dar ni s-a spus că mai trebuie făcute şi alte investigaţii care sunt de durată pentru a determina cauza decesului”, a mai spus Ioana Gulie, cumnata tinerei decedate.

Familia tinerei a depus plângere la Poliţie şi, pentru că rudele sunt convinse că acesta este un caz de malpraxis, vor face și o sesizare către Colegiul Medicilor din Buzău.

Comentează mai jos despre cum crezi că sunt trataţi pacienţii în Spitalul Judeţean Buzău!

Fii Reporter
Loading...
DISTRIBUIȚI