VIDEO Spitalul Județean Buzău, aproape de colaps, din cauza avalanșei de bolnavi Covid-19. Holul a fost transformat în zonă de triaj

Oameni care au nevoie urgentă de îngrijire medicală își așteaptă rândul la consult pe holurile Spitalului Județean. Unitatea este blocată de pacienții Covid-19. Ca să-i țină la adăpost de frig și ploaie și pe ceilalți pacienți care vin cu alte afecțiuni decât Covid-19, conducerea spitalului a improvizat un triaj chiar la intrarea principală, în zona birourilor.

În holul spitalului au fost amplasate deocamdată șapte paturi, care sunt deja ocupate, de la miezul nopții. Îmbrăcați, cu fesuri pe cap, înveliți cu pături, unul lângă altul, bolnavii așteaptă să fie văzuți de medicul de gardă.

- Promo -

Improvizarea sălii de triaj pe hol a fost singura soluție găsită de managerul spitalului buzoian pentru ca bolnavii care sunt negativi la Covid-19 să poată sta departe de bolnavii infectați cu SARS-CoV-2.

Preluarea mai rapidă a pacienților în triajul improvizat pe hol va permite, de asemenea, ca ambulanțele care formează coadă în curtea unității medicale să fie eliberate mai repede. pentru a pleca spre alte urgențe.

”Într-adevăr, curtea este plină de ambulanțe. Din ce mi-au spus colegii, se stă foarte mult, până la 14 ore, cu pacienți în mașină, așteptând să se elibereze un loc”, spune Oana Aniței, medic SAJ Buzău.

În unitatea medicală din Buzău sunt internați peste 130 de pacienți cu Covid-19, iar 25 dintre aceștia se află în Unitatea de Primiri Urgențe. Sunt pozitivi și ar fi trebuit să fie internați pe o secție specială, dar nu mai sunt locuri. De asemenea, toate cele 14 locuri de la Terapie Intensivă sunt ocupate iar eliberarea lor se face doar în urma unui deces.

”Riscăm să se blocheze spitalul! Luni o să mai luăm în calcul evacuarea unui etaj care are surse de oxigen dar după acest lucru nu mai avem alternative decât să facem tot spitalul covid iar ceilalți pacienți, cu AVC, accidente, alte afecțiuni, nu vor mai avea loc”, declară Claudiu Damian, manager SJU Buzău.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău, s-au înregistrat 142 cazuri noi de infectare și un caz de reinfectare cu noul coronavirus. Pacienții au vârste cuprinse între 1 an și 87 de ani.

Fii Reporter