VIDEO Spitalul din Râmnicu Sărat s-a dotat cu un tomograf performant și echipamente de fizioterapie

În timp ce alte spitale din ţară se chinuie să asigure materialele sanitare pentru sălile de operaţii, o unitate medicală din judeţul Buzău a deschis joi o secţie de balneo-fizioterapie. Investiţia este completată de un computer tomograf ultraperformant, care îi va scuti pe râmniceni de drumuri lungi şi cheltuieli suplimentare. Acum aproape o sută de mii de localnici din Râmnicu Sărat şi comunele limitrofe vor beneficia de facilități.

Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat a marcat, joi, o dublă premieră în ceea ce privește serviciile medicale pe care le va oferi de acum încolo cetățenilor arondați unității sanitare din Râmnicu Sărat. Este vorba despre dotarea spitalului cu un computer tomograf de ultimă generație și cu inaugurarea unui modern Centru de Recuperare Medicală și Balneofizioterapie la subsolul Spitalului Județean Buzău.
 
Au transformat un subsol care a stat nefolosit peste 30 de ani într-o secţie nouă cu adresabilitate mare pacientilor care suferă de pe urma operaţiilor, accidentelor ori vârstei înaintate. Secţia de balneo-fizioterapie are cabinete de kinetoterapie, băi galvanice, proceduri cu parafină, sală de sport, proceduri magnetice.
 
Râmnicenii pot acum să se trateze pentru afecţiuni diverse chiar în oraşul lor fără să mai fie nevoie să cheltuie bani în staţiuni.
 
Pentru pacienţii spitalului, procedurile de recuperare sunt gratuite şi se fac pe timpul spitalizării. Pentru persoanele care primesc de la medicul de familie trimitere pentru balneo-fizio-terapie procedurile vor fi contra-cost însă preţurile vor fi mai mici decât cele din staţiunile de tratament. Pe lângă procedurile de recuperare, aceeaşi secţie este dotată şi cu un computer tomograf performant.
 
Echipamentul de imagistică medicală, unul dintre cele mai moderne din țară, a fost achiziționat cu fonduri de la Ministerul Sănătății dar și cu sprijinul autorității locale, care a suportat 10 la sută din costul achiziției, adică 900.000 de lei.
 
Secţia de balneo- fizio-terapie a spitalului este investiţia proprie a spitalului din veniturile înregistrate. „Am pornit de la ideea de a face această bază de tratament de la cererile foarte mari pe care le aveam pentru că populația orașului și a localităților arondate este destul de îmbătrânită și avea nevoie de așa ceva. Practic, acum peste 80 la sută din procedurile pe care oamenii le făceau în stațiunile de tratament le pot face la Spitalul Municipal după care pot merge acasă și revin a doua zi sau când le recomandă doctorul. Practic, ideea a fost aceea de a reduce aceste cheltuieli cu deplasările pentru că nu oricine își permite să meargă într-o stațiune”, a declarat Adrian Danielescu, managerul Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat.
 
Pentru ca toată lumea să poată testa noile servicii ale Centrului de Recuperare Medicală și Balneofizioterapie, Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat a lansat 3 pachete promoționale care pentru sume cuprinse între 150-200 de lei oferă celor interesați câte 10 zile de tratament constând în consultații, proceduri fizioterapeutice, masaj sau kinetoterapie.
 
Spitalul din Râmnicu Sărat funcţionează cu 405 paturi are 450 de angajaţi iar deficitul de medici este de doar 10% din necesar. O altă curiozitate a unităţii spitaliceşti este faptul că niciun pacient sau aparţinător nu a fost trimis să cumpere medicamente pe perioada spitalizării.
 

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI