VIDEO Protest la Spitalul Săpoca, față de actualul manager interimar. Poliţiştii chemaţi de conducere au fost dați afară din curtea unității, după ce li s-a măsurat temperatura

Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca au declanșat, vineri, un protest în curtea spitalului prin care cer demiterea actualului manager interimar. Un echipaj de Poliţie solicitat de managerul contestat a fost întors din curtea spitalului, după ce agenților li s-a măsurat temperatura şi s-a stabilit că nu corespunde normelor impuse prin măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

Totodată, un memoriu a fost înaintat la Ministerul Sănătăţii, cei peste 140 de semnatari avertizând că demisionează dacă directorul interimar nu este revocat cât mai rapid din funcţie.

La protestul care a început la ora 8.00 au participat medici, asistenți şi personal TESA, iar activitatea medicală şi cea de pază a pacienţilor, unii cu probleme pshice grave ori violenţi, cu condamnări, nu ar fi fost întreruptă, după cum au asigurat organizatorii.

”Activitatea medicală nu a fost afectată, nici cea de hrană şi nici cea de pază a pacienţilor”, a precizat directorul economic al Spitalului Săpoca, Vlad Laurenţiu Nicolae.

Cei peste 40 de protestatari adunați în curtea spitalului Săpoca cer ca actualul director interimar, Cristina Păun, să fie revocat din funcţie, acuzând lipsa de colaborare si comunicare cu aceasta.

Mai mult, liderul sindical din spitalul Săpoca, Mariana Spoială, o acuză pe Cristina Păun că ar face cheltuieli nejustificate, prin comandarea a 3.000 de combinezoane de protecţie, în condiţiile în care nu există niciun pacient cu COVID-19.

Protestatarii spun că actualul director este incompatibil cu funcția, din cauza unor probleme penale mai vechi. Cristina Păun are două dosare penale deschise pentru fapte comise ca angajat al acestui spital, director economic, motiv pentru care a şi fost demisă.

La rândul ei, conducerea unității a emis în cursul dimineții o notificare adresată contestatarilor prin care îi anunța că încalcă reglementările impuse odată cu instituirea stării de alertă. Ca răspuns, aceştia au transmis că nu e perturbaă activitatea medicală, pentru că toţi sunt la lucru.

Un echipaj de Poliţie chemat de directoarea Cristina Păun nu a putut intra în spital după ce poliţiştilor li s-a luat temperatura şi s-a stabilit că nu e conformă reglementărilor în vigoare, limita fiind 37,3 grade Celsius. După aceasta, poliţiştii au fost nevoiți să plece.

Un memoriu semnat de 150 de angajaţi a fost înaintat Ministerului Sănătăţii, aceştia ameninţând că demisionează dacă Păun nu este revocată. Luna trecută, actualul ministru Nelu Tătaru a vizitat unitatea medicală însă a decis păstrarea în funție a Cristinei Păun.

Directoarea Cristina Păun a transmis presei prin intermediul secretarei că nu poate discuta telefonic cu presa şi că după ce se vor ridica restricţiile impuse de guvern din cauza COVID-19 va face o conferinţă de presă.

În luna martie, managerul interimar al spitalului a fost reclamat la Poliție și la Parchet, de Sindicatul Sanitas Săpoca, după ce ar fi organizat, în aceeași incintă, două ședințe consecutive, la care au participat aproximativ 30 de angajați, încălcând măsurile de prevenție prevăzute de starea de urgență.

Anterior plângerii penale, Sindicatul Sanitas Săpoca i-a solicitat fostului ministru al Sănătății, Victor Costache, printr-o scrisoare deschisă, să constate că numirea Cristinei Păun la conducerea Spitalului Săpoca este „total nepotrivită”, solicitând revocarea acesteia din funcție și numirea unui alt manager interimar, fie pe fostul manager, fie pe oricare dintre dintre membrii Comitetului director, care sunt „oameni integri, corecți, față de care salariații spitalului au un respect deosebit” și despre care poate cere referințe Consiliului de Administrație.

Fii Reporter