VIDEO Prima naștere, în noua maternitate a Buzăului. Ambulanțele au făcut numeroase curse pentru a muta pacientele din vechiul local

Personalul maternității buzoiene a început activitatea cu dreptul în noul sediu de pe strada Victoriei. În timp ce ambulanțele făceau curse pentru relocarea pacienților din vechiul local, o mămică aducea pe lume un copil într-una dintre sălile ultramoderne ale noii maternități.

Un număr de 26 de paciente din vechea maternitate au fost transportate cu ambulanțele Serviciului Județean de Ambulanță și cu o autospecială SMURD de transport victime multiple în noul local de pe strada Victoriei. Aici au fost preluate de personal și duse în saloane.

„Avem 23 de nou-născuți, patru la terapie intensivă, cinci la prematuri iar restul sunt pe secție la copii eutrofici și sunt convinsă că și ei si mamele sunt fericiți că au ajuns in această locație care pe lângă faptul că este nouă și foarte bine structurată dar în primul rând foarte bine dotată. Suntem dotați la nivel de maternitate de grad 3”, a declarat Antonina Grădinaru, șeful secției de neonatologie.

Și șeful secției Obstetrică Ginecologie 1, medicul Claudiu Șerbănoiu s-a declarat extrem de mulțumit de condițiile pe care le oferă noua unitate medicală, clasificată ca fiind una de grad 3, adică la fel ca și clinicile universitare.

„Am așteptat enorm acest moment pentru că fiecare medic dorește să lucreze într-un cadru cât mai. Sunt multe greutăți, multe provocări, pentru ca este destul de greu să adaptezi oamenii să treacă dintr-un sistem mic în unul mare și modern. Eu sper că pacientele care aveau de gând să meargă să nască în alte părți se vor gândi de două ori înainte de apleca în altă parte pentru că, condițiile oferite acum aici sunt printre cele mai bune și nu vă de ce ar pleca în altă parte unde și cheltuielile ar fi mai mari ”, a declarat medicul Claudiu Șerbănoiu.

Angajații maternității buzoiene au început activitatea cu dreptul în noul sediu de pe strada Victoriei. În timp ce ambulanțele făceau curse pentru relocarea pacienților din vechiul local, o mămică aducea pe lume un copil într-una dintre sălile ultramoderne ale noii maternități.

O tânără de 26 de ani din municipiul Buzău care s-a internat în urgență, joi dimineață la maternitatea de pe Victoriei, a adus pe lume o fetiță de 3 kilograme în urma unei operații de cezariană efectuată cu succes de medicul Mircea Șuteu, și care a avut la naștere scor Apgar 10. Atât fetița cât și mămica sunt bine din punct de vedere medical.

Fii Reporter