marți, 19 martie, 2024

VIDEO Personalul Spitalului Județean a donat sânge împreună cu managerul unității

VIDEO Personalul Spitalului Județean a donat sânge împreună cu managerul unității

Facebook
Twitter
Email

Este criză acută de sânge în spitalele din toată țara. Este motivul pentru care Spitalul Judetean de Urgență Buzău si Centrul de Transfuzii au lansat campania “Numai împreună putem salva! Arată că îţi pasă, donează!”. Printre donatori s-a aflat și managerul Spitalului Județean Buzău.

Campania se adresează personalului medical şi nu numai, pentru că donarea de sânge este un gest umanitar care poate salva numoeroase vieţi omeneşti.

„Numai împreună putem salva! Arată că îţi pasă, donează!” Acesta este apelul pe care conducerea Spitalul Judetean Buzau si Centrul de Transfuzii il adreseaza personalului medical, si nu numai. Campania se desfășoară marți și miercuri la cea mai mare unitate medicală din județul Buzău.

Printre donatori s-a aflat, la primele ore ale dimineții, și managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian.

Numărul donatorilor a scăzut dramatic în această perioadă. Abia dacă mai trec pragul centrului de transfuzii jumătate din numărul donatorilor fideli. În țară, mai puţin de 2% dintre români donează sânge, iar numărul lor scade pe timpul verii.

E nevoie mai ales de grupele de sânge 0 negativ, AB negative și A2 pozitiv. Sunt multe accidente, bolnavi de cancer care depind de transfuzii zilnice şi multe cazuri care necesită intervenţii chirurgicale complicate.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.