vineri, 12 iulie, 2024

VIDEO Mama unei românce din Milano: ”Îmi este dor și teamă să nu se îmbolnăvească”

VIDEO Mama unei românce din Milano: ”Îmi este dor și teamă să nu se îmbolnăvească”

Facebook
Twitter
Email

Părinții românilor din Italia stau ca pe ace, în aceste zile, din cauza veștilor din ce în ce mai îngrijorătoare dinspre vestul Europei. Georgeta Olteanu, o femeie de 76 de ani din comuna buzoiană Mărăcineni, are patru copii, trei răspândiți în toată Europa. Una din fete este stabilită cu familia ei chiar în Milano, metropolă aflată în plină epidemie de coronavirus. Își face griji pentru copiii și nepoata ei, pe care îi aștepta acasă de Paște.

Aurelia și Emil, fiica și ginerele doamnei Georgeta, trăiesc de peste un deceniu în Italia, la Milano. Dacă fiica și nepoata vin de două ori pe an la casa bătrânească din Mărăcineni, ginerele vine mult mai frecvent, pentru că s-a apucat de construit o casă.

Situația generată de pandemia de coronavirus le-a dat peste cap planurile. ”Emil, ginerele meu, trebuia să vină și acum, în martie, pentru a mai face câte ceva la casă însă și-a anulat biletul. A sunat și a zis că rămâne în Italia pentru că nu vrea să ne pună în pericol”, spune Georgeta Olteanu.

vlcsnap-2020-03-16-09h40m42s149

Nu și-a mai văzut fiica și nepoata din Italia din toamna anului trecut. Telefoanele și fotografiile îi mai alină dorul însă nimic nu se compară cu o îmbrățișare care nu se știe cât va mai întârzia, din cauza restricțiilor impuse de statul italian.

”De Paște, trebuia să ne revedem însă nu o să mai vină. Cine știe cât să dureze boala asta. Deja îmi este dor de ei dar mai mult îmi este teamă să nu se îmbolnăvească și ei. Vorbesc în fiecare zi cu ei și îmi spun să stau liniștită pentru că acolo au medici și spitale bune”, spune Georgeta Olteanu.

Numărul persoanelor infectate în Italia, principalul focar al epidemiei în Europa, a ajuns la aproape 25.000. Regiunea Lombardia, cu capitala la Milano, este de departe cea mai afectată regiune a Italiei, cu peste 1.200 de morţi şi 13.272 cazuri confirmate de contagiere cu coronavirus.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.