miercuri, 21 februarie, 2024

VIDEO Localnicii din Gura Teghii, consultați în căminul cultural de specialiști ai Crucii Roșii

VIDEO Localnicii din Gura Teghii, consultați în căminul cultural de specialiști ai Crucii Roșii

Facebook
Twitter
Email

Zeci de medici, asistente și voluntari ai Crucii Roșii au descins la Gura Teghii, pentru a oferi consultații gratuite localnicilor de aici. Oamenii au fost consultați în incinta căminului cultural, transformat provizoriu într-un dispensar medical.

Comuna Gura Teghii, aflată în zona de munte a județului Buzău, are puțin peste 3.000 de locuitori. De mai bine de un an, această comunitate nu mai beneficiază de serviciile unui medic de familie.

Zilele trecute, câteva sute de persoane, de toate vârstele, au beneficiat de consultații medicale gratuite, în cadrul proiectului „Caravana de Bine” a Crucii Roșii Române.

Localnicii din Gura Teghii au fost consultați în incinta Căminului Cultural, transformat, provizoriu, într-un dispensar medical.

În același timp, medicii și asistentele au ajuns și acasă la mai mulți bătrâni care nu se pot deplasa.

Oamenii au rămas plăcut impresionați de toată desfășurarea de forțe a celor de la Crucea Roșie Română.

Timp de două zile, în cabinete medicale amenajate în Căminul Cultural, dar și la domiciliile unor pacienți nedeplasabili, au fost efectuate 750 de consultații gratuite diverse: cardiologie, pediatrie, diabetologie / nutriție, oftalmologie și medicină generală.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.