VIDEO Legiștii au stabilit: un accident banal a fost cauza morții cardiologului Adrian Negoiță

Un banal accident a fost la originea decesului renumitului medic cardiolog Adrian Negoiță, spun surse din rândul legiștilor. Trupul neînsuflețit al celui care a condus Cardiologia Spitalului Județean a fost depus pentru câteva ore în holul unității sanitare.

Zeci de angajați ai spitalului, purtând ecusoane cu chipul medicului Adrian Negoiță, au venit să îi spună adio colegului lor care, deși avea doar 36 de ani, a salvat sute de bolnavi. Nu numai colegii au plâns la căpătâiul cardiologului Adrian Negoiță, ci și pacienți de-ai săi, șocați de sfârșitul brusc și prematur al medicului.

„Nu îmi pot găsi cuvintele ca să pot exprima ce simt și ce pierdere e, atât ca om cât și ca medic. Nici nu știu cum să vă spun. Pe lângă colegi de serviciu eram și amici și ne consultam deseori. Obosit după gardă rămânea după orele de program să își facă treaba. Ce m-a uimit pe mine cel mai mult a fost faptul că la un moment dat a zis că viața lui este cardiologia și parcă prinde energie când scapă un pacient de la moarte”, a spus managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău, Claudiu Damian.

Medicul Adrian Negoiță a fost găsit mort, sâmbătă dimineața, în curtea casei de vacanță pe care o deținea în satul Vadu Oii, comuna Gura Teghii, unde se afla în week-end alături de familie și prieteni.

Joi împlinise 36 de ani iar în week-end urma să petreacă alături de cei dragi. Sâmbătă dimineață, doctorul a fost găsit în curtea casei de vacanță, într-o baltă de sânge, iar medicii de la Ambulanță veniți la fața locului nu l-au mai putut salva.

În urma necropsiei, specialiştii au concluzionat că decesul s-a produs în urma unui traumatism prin cădere şi a hemoragiei intracraniene ca efect al loviturii. Altfel spus, medicul Negoiță a decedat în urma unui accident banal produs în curtea casei sale din localitatea Vadu Oii, comuna Gura Teghii.

Adrian Negoiță a căzut pe spate, alunecînd pe scări şi lovindu-se cu capul, fie de una dintre trepte, fie de bordura în apropierea căreia a fost găsit într-o baltă de sânge.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al medicului Adrian Negoiță a fost depus la capela Bisericii Eroilor Neamului, acolo unde marți de la ora 11.30 va fi oficiată slujba de înmormântare.

Fii Reporter