vineri, 23 februarie, 2024

VIDEO Cum arată spitalul din Pârscov după modernizare. Fusese închis de Guvernul Boc în 2011

VIDEO Cum arată spitalul din Pârscov după modernizare. Fusese închis de Guvernul Boc în 2011

Facebook
Twitter
Email

Veste bună pentru locuitorii de pe Valea Buzăului. A fost redeschis spitalul de la Pârscov, unitate sanitară care va funcționa ca secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Două milioane de lei a alocat Consiliul Județean pentru reabilitarea și dotarea noului centru mulifuncțional cu mobilier nou și aparatură modernă. Spitalul va funcționa pentru început cu doar trei secții.

1 Martie, prima zi a Primăverii, a venit cu vești cât de poate de bune pentru cei peste 22.000 de locuitori din zece localităţi de pe Valea Buzăului. Joi dimineață, a fost inaugurat Centrul de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov, unitate medicală care funcționează ca secție exterioară a Spitalului Județean Buzău.

”Aici a fost un spital de tradiție, iar tatăl domnului Andrei Pleșu a fost medic în acest spital și eu chiar m-am născut aici întâmplător supravegheat de tatăl domnului Pleșu. Redeschidem această secție după o investiție de 350.000 de euro și împreună cu domnul primar vrem să mai investim și să facem o casă a medicului unde să le punem la dispoziție medicilor locuințe de serviciu”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean.

Centrul medical multifuncțional din Pârscov este un spital în care Consiliul Județean Buzău a alocat nu mai puţin de două milioane de lei. Unitatea are mobilier nou și aparatură medicală de ultimă generație și va funcţiona 24 de ore din 24. Din păcate, nu are Unitate de Primiri Urgențe, însă va putea prelua și transporta pacienții în stare gravă către Spitalul Județean Buzău.

„Populația din comună dorește de foarte mult timp acest spital pentru că 23.000 de pacienți vor fi arondați acestui centru. Trei ani ne-a luat până când am reușit să deschidem acest spital dar asta înseamnă că ne ținem de promisiuni. Populația trebuie să știe că trebuie să se prezinte cu bilet de la medicul de familie sau contracost pe tarifele stabilite de CJAS și Consiliul Județean. Cazurile sociale vor fi făcute din oficiu însă cei neasigurați vor trebui să își achite serviciile medicale prețurile pornind de la 30-40 de lei”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău, Claudiu Damian.

Cinci secții vor funcționa, în total, în cadrul noului centru. Din păcate, în acest moment, din cauza lipsei de medici, doar trei dintre secții vor trata pacienți. Dacă anumite posturi de medic nu sunt încă ocupate, în schimb, pentru celelalte posturi schema de personal este completă.

Unitatea medicală de la Pârscov fusese desființată în 2011, alături de alte 68 de spitale din țară, printr-o decizie a Guvernului condus în acea perioadă de Emil Boc.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.