duminică, 14 iulie, 2024

VIDEO Criminalul de la Săpoca, audiat joi de comisia de medicină legală, pentru stabilirea discernământului

VIDEO Criminalul de la Săpoca, audiat joi de comisia de medicină legală, pentru stabilirea discernământului

Facebook
Twitter
Email

După mai bine de patru zile în care s-a aflat sub atentă supraveghere și tratamemt medical, tânărul care a omorât cinci pacienți internați la spitalul din Săpoca, a ajuns să dea ochii și cu membrii comisiei medicale legale, constituită special, pentru stabilirea discernământului.

Lungu Nicolae a fost adus joi de mascați la Buzău, de la Spitalul de boli mintale din Săpoca, pentru a fi evaluat de cătrre o echipă de psihiatri și psihologi de la Serviciul de Medicină Legală.

Audierile au durat mai bine de o oră și jumătate iar concluziile preliminare despre capacitatea de discernământ a criminalului, ar putea fi stabilite abia săptămâna viitoare

Faptele comise sâmbătă noaptea, au fost atât de cumplite, încât stabilirea discernământului este obligatorie, în cazul dosarului penal deschis de către Parchetul din Buzău pe numele suspectului Lungu Nicolae, care este acuzat de omor deosebit de grav și tentativă de omor.
Se bănuiește că atacatorul ar fi acționat doar sub imperiul unei stări psihice alterate, cauzate de un etilism cronic, iar criminalul ar putea răspunde penal doar dacă se va demonstra că ar fi avut discernământ atunci când a comis faptele.
Tocmai acest aspect trebuie lămurit înainte ca Lungu Nicolae să compară în fața judecătorilor.
Deși agresorul ar putea fi exonerat de răspundere penală și implicit de pușcarie, soarta lui na va fi una ușoară. 
Cu cinci morți la activ, criminalul ar putea rămâne internat pe o perioadă nelimitată într-un spital de psihiatrie în regim închis cu pază permanentă, în condiții de maximă siguranță.
În sarcina suspectului s-a reținut pe lângă comiterea a cinci infracţiuni de omor calificat şi alte opt tentative  de omor, dar şi de distrugere.
Atacatorul s-a întors după audieri, tot la Spitalul din Săpoca , fiind pus sub tratament şi sub pază strictă, într-o cameră izolată şi securizată.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, Lungu Nicolae de 38 de ani a atacat mai mulţi pacienţ la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, lovindu-i cu o sălbăticie ieșită din comun, cu un stativ de perfuzii, omorând cinci persoane și rănind alți opt pacienţi.
Atacatorul fusese internat la Spitalul din Săpoca joi după amiaza, după ce a suferit o criză acută de etilism, în urma consumului exagerat de alcool.
Lungu Nicolae era cunoscut de către sătenii de la domiciliul din comuna Săgeata, ca având antecedente de boli psihice dar și dependență cronică de alcool.
Răniții sunt în prezent internaţi în unităţi medicale din capitală, cei mai mulți suferind traumatisme la cap, doi dintre ei fiind înstare foarte gravă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.