VIDEO Campanie umanitară, întreprinsă de tinerii din Râmnicu Sărat, pentru salvarea victimei unui accident rutier

”Donează pentru Valentin!” este numele campaniei umanitare inițiată de o asociație de tineret din Râmnicu Sărat, pentru salvarea victimei unui accident rutier, produs în decembrie 2014, de un șofer inconștient.  Valentin Ion are nevoie de bani pentru o interventie chirurgicală de suturare a arterei aorte.

Valentin Ion are 21 de ani, este din comuna Râmnicelu și a fost, până la finele anului trecut, un tânăr normal, fără probleme de sănătate. Un accident rutier produs de un şofer inconştient i-a schimbat, însă, viaţa. 
 
În decembrie 2014, la ieșire din Râmnicu Sărat spre satul Râmnicelu, o maşină de teren condusă de un râmnicean a intrat pe contrasens și a lovit în plin un Cielo în care se aflau doi tineri. 
 
La volanul autoturismului Cielo, care circula regulamentar, se afla Vali Ion, care a fost grav rănit. 
 
Medicii din Râmnicu Sărat au făcut eforturi uriașe pentru a-l stabiliza pe tânărul care prezenta multiple fracturi. Valentin Ion a fost transferat apoi la Spitalul de Urgență Buzău si de acolo la Floreasca, în București. De șapte luni, băiatul este internat în Bucureşti și luptă să își revină.
 
Valentin Ion are nevoie, acum, de 13.000 de euro, bani necesari efectuării unei intervenţii chirurgicale de suturare a arterei aorte. Intervenţia va fi realizată într-un spital privat. 
 
La inițiativa familiei și prietenilor tânărului, voluntarii Asociației de Tineret Onix din Râmnicu Sărat au demarat vineri campania umanitară ”Donează pentru Valentin!”. 
 
Acțiunile din următoarele două săptămâni, care includ amplasarea de urne în piețele publice din oraș și în instituții, au ca scop strângerea cât mai repede a sumei de 13.000 de euro, de care băiatul are nevoie pentru a ajunge pe masa de operație.
 
Familia şi prietenii cer sprijinul tuturor celor care pot să îi întindă o mână de ajutor lui Vali. 
 
Contul bancar în care pot fi depuși banii este RO83BTRLRONCRT0307842601 (Banca Transilvania), persoana de contact fiind Ion Mariean. Telefon 0761626821 – Ion Mariean.
 

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI