VIDEO Anchetă la Spitalul Judeţean, după ce medicii ar fi pierdut mâna unui bărbat, amputată într-un accident

Rudele unui buzoian care și-a pierdut o mână în urma unui accident rutier acuză de incompetență spitalul județean și ambulanța Buzău. Un bărbat de 42 de ani, cu trei copii, a rămas invalid, după ce o mașină care vircula cu viteză l-a acroșat cu oglinda retrovizoare și i-a smuls antebrațul drept. Familia susține că dacă acesta era transportat la timp și dus imediat la operație, mâna putea fi replantată. Cei acuzați susțin însă că au respectat timpii și procedurile, dar că membrul rupt era prea deteriorat. 

Accidentul s-a produs în după-amiaza zilei de 23 iulie, pe Drumul Național 10, în apropierea localității Pătârlagele. Mihai Ionel Văduva se deplasa lângă rigolă, în afara carosabilului iar pe şosea se deplasau cu mare viteză trei autoturisme care se aflau în depăşire, efectuând o triplare. Una dintre maşini, care rula cu aproximativ 140 km/oră, l-a lovit pe bărbat şi i-a smuls mâna dreaptă. Antebraţul a fost aruncat la aproximativ 19 metri de corp.
 
A fost preluat de o ambulanță și dus la Spitalul Județean Buzău, cu tot cu membrul desprins din cot. Din păcate, medicii buzoieni au constatat că segmentul de braț era imposibil de reimplantat din cauza mușchilor sfâșiați. Au cerut ajutor spitalelor din București, prin videoconferință, însă nici de aici nu au primit vești bune. Nu le-a mai rămas decât să cauterizeze rana și să o acopere cu grefă de piele, prelevata de la brațul rupt.
 
Familia victimei susține că lipsa de reacție a medicilor din spital dar și transportul inadecvat cu ambulanța au compromis șansele de salvare a mâinii. Rudele spun că pacientul trebuia dus cu elicopterul la un spital din Capitală.
 
Conducerea Spitalului Județean Buzău a început luni o anchetă internă, pentru a vedea dacă medicii de gardă din ziua accidentului au respectat toate procedurile și timpii de intervenție. 
 
Bărbatul, tatăl a trei copii, va avea nevoie de mai multe intervenţii costisitoare de chirurgie plastică şi reparatorie pentru protezare. Vrea ca vinovaţii să plătească pentru că fără mâna dreaptă nu-şi va mai face niciodată meseria de electrician din care îşi susţinea familia. Şoferul care a provocat accidentul avea carnet de mai puţin de un an și este acuzat acum de vătămare corporală.
 

Fii Reporter