sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Veste bună pentru râmniceni. Spitalul din municipiu va avea tomograf

Veste bună pentru râmniceni. Spitalul din municipiu va avea tomograf

Facebook
Twitter
Email
Spitalul Municipal Râmnicu Sărat a primit de la Ministerul Sănătății fondurile necesare pentru cumpărarea unui computer tomograf. Astfel, pacienții din cel de-al doilea municipiu al județului Buzău și din localitățile limitrofe nu vor mai fi trimiși la Buzău, pentru serviciile de imagistică medicală. 

În ultimii ani, conducerea Spitalului Municipal Râmnicu Sărat a făcut nenumărate demersuri către Ministerul Sănătății pentru alocarea de fonduri în vederea dotării cu un computer tomograf. Solicitările nu au rămas fără răspuns, astfel că, recent, unitatea medicală a primit suma de 1.300.000 de euro, pentru achiziționarea aparatului. 
 
În ultima ședință a consiliului local municipal, aleșii au stabilit că una dintre prioritățile acestui an este asigurarea cofinanțării pentru realizarea acestei investitii. 
 
Potrivit conducerii unității medicale din Râmnicu Sărat, tomograful va fi cumpărat în toamna acestui an. Odată cu realizarea acestei investiții, pacientii din cel de-al doilea municipiu al județului Buzău și din localitățile limitrofe nu vor mai trebui să bată drumul la Buzău, pentru investigații complete.
 
Tot în acest an, spitalul din Râmnicu Sărat va trece de la categoria a IV-a, la unul de categoria a III-a, însemnând că unitatea medicala va primi mai mulți bani pentru investiții.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.