joi, 22 februarie, 2024

Vaccinul haxavalent pentru copii a ajuns deja la Direcția de Sănătate Publică. Ce trebuie să știe proaspetele mămici

Vaccinul haxavalent pentru copii a ajuns deja la Direcția de Sănătate Publică. Ce trebuie să știe proaspetele mămici

Facebook
Twitter
Email

Criza de vaccinuri împotriva hepatitei B din Maternitatea Buzău s-a încheiat. Direcția de Sănătate Publică Buzău a primit 3.300 de doze de vaccin care trebuie administrat bebelușilor la scurt timp după naștere. Alte 4.420 de doze de vaccin hexavalent pentru copii vor fi livrate până la finele lunii iunie medicilor de familie din Buzău.

Un număr de 3.300 de nou-nascuti din județul Buzău au asigurată doza de vaccin Hepatitic B pediatric. Serul imunizant a ajuns deja la Directia de Sănătate Publică din Buzău.

În ultimele două săptămâni, de teama de a nu rămâne cu stoc zero de vaccin, medicii de la secția de nou-născuți din Maternitatea Buzău au decis să vaccineze doar copiii proveniti din mame bolnave de hepatită de tip B.

Până la sfârşitul lunii iunie, la Direcția de Sănătate Buzău vor livrate peste 4.400 de doze de vaccin hexavalent.

Ministerul Sanatatii a distribuit, in judetele din toata tara, 198.000 de doze de vaccin Hepatitic B pediatric. Prioritate la primirea dozelor de vaccin au avut județele unde stocul a fost zero sau aproape de zero.

Vaccinul Hepatitic B pediatric se administrează copiilor în primele 24 de ore de viață. În cazul celor care nu au primit doza la nastere, recuperarea la vaccinare se va face de catre medicul de familie atunci când se administrează vaccinul hexavalent.

În schimb, vaccinul hexavalent oferă protecție împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive dar si poliomielitei. Serul se administrează copilului la două, patru și la 11 luni.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.