Un număr de 20.000 de buzoieni refuză să ridice cardul de sănătate, unii din motive religioase

Mai sunt câteva zile până când cardul de sănătate devine obligatoriu însă un număr 19.300 de locuitori ai judeţului Buzău nu s-au prezentat încă pentru a-şi prelua documentul. Unii dintre cei care refuză cardul de sănătate invocă motive religioase.

Începând cu data de 1 septembrie, folosirea cardului național de sănătate devine obligatorie pentru toții asigurații în sistemul medical. Cu toate acestea, la sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Buzău se află în continuare foarte multe carduri neridicate.
 
Mulți dintre buzoienii care nu și-au ridicat cardul de sănătate pur și simplu dau dovadă de indolență. Alții, în schimb, nu doresc acest instrument, invocând motive religioase. Și nu puțini, ci aproape 1.000 de persoane sunt numai în județul Buzău.
 
Beneficiarii cardului de sănătate trebuie să ştie că acesta nu trebuie lăsat la niciunul dintre furnizorii de servicii medicale. După ce medicul sau farmacistul l-a scanat pentru a se convinge că persoana este asigurată, cardul trebuie preluat de titular sau de o persoană apropiată acestuia, care îl însoţeşte.
 

Fii Reporter