Un nou val de caniculă ne amenință sănătatea. Puncte de prim-ajutor vor fi amenajate în incinta farmaciilor

Din cauza termperaturilor extrem de ridicate anunțate de meteorologi pentru următoarele zile, autoritățile locale sunt în alertă și dau asigurări că sunt pregătite să facă față situațiilor care ar putea apărea pe fondul căldurii excesive. Medicii le recomandă oamenilor să evite pe cât posibil expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18.

După o scurtă perioadă în care am avut parte de temperaturi ceva mai scăzute, începând de astăzi și până vineri, canicula se va instala în toate regiunile țării. Potrivit meteorologilor, în sudul țării, temperaturile vor înregistra o creştere însemnată, urmând ca miercuri și joi să ajungă până la 37 de grade Celsius. 
 
Autoritățile locale spun că sunt pregătite să facă față situațiilor care ar putea apărea pe fondul căldurii excesive. La nivelul județului Buzău, în zilele caniculare, persoanele pot primi ajutor la punctele de prim-ajutor amenajate în incinta farmaciilor.
 
De asemenea, în această perioadă, creşte numărul persoanelor care merg la scăldat în locuri nepermise, riscul producerii unor evenimente nedorite fiind unul foarte mare.
 
În această perioadă, este important să ţinem cont de câteva sfaturi utile, astfel încât căldura excesivă să nu ne facă rău. 
 
În primul rând, hidratarea este esenţială. Medicii ne recomandă să fim extrem de prudenţi şi să evităm, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18. În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic a cel puțin 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.
 

Fii Reporter