duminică, 14 iulie, 2024

Un bisocean a vrut să aducă porci din Brăila, însă a fost prins și sancționat

Un bisocean a vrut să aducă porci din Brăila, însă a fost prins și sancționat

Facebook
Twitter
Email

Un bărbat din Bisoca a crezut că poate să introducă în Buzău doi porci fără crotalii sau documente de transport, însă s-a trezit cu animalele eutanasiate pe loc și o amendă de 1.500 de lei. Mai dur a fost sancționat transportatorul, un brăilean, pentru că a ignorat măsurile de limitare a epidemiei de pestă porcină africană.

La punctul de control în trafic de la Vizireni, unde acționau un polițist și un medic veterinar, a fost identificat și oprit astăzi un transportator care se deplasa de la Brăila către o stână din Bisoca.

Acesta avea în mijlocul de transport doi porci fără crotalii sau documente de transport. Deși a fost informat cu privire la interdicția de transport a animalelor în afara zonei aflată în carantină, transportatorul a insistat să-și continue drumul, dar nu i s-a permis.

O echipă a DSVSA s-a deplasat urgent la fața locului și a efectuat eutanasierea celor doi porci prin injecție letală. Cadavrele au fost transportate pentru incinerare la DSVSA Buzău.

Transportatorul, un bărbat din județul Brăila, a fost amendat cu 3.000 lei iar proprietarul animalelor, un bărbat din Bisoca, jud. Buzău, care se deplasa împreună cu acesta, a fost amendat cu 1.500 lei.

Mijlocul de transport a fost decontaminat și i s-a permis continuarea deplasării către Bisoca.

De asemenea, a fost notificat medicul veterinar de la Bisoca, astfel încât acesta să confirme sosirea la destinație a acestora și va supraveghea în continuare exploatația de acolo.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.