joi, 30 noiembrie, 2023

Un adolescent din Buzău, cu o afecțiune rară a coloanei vertebrale, are nevoie de sprijinul semenilor, pentru a supraviețui

Un adolescent din Buzău, cu o afecțiune rară a coloanei vertebrale, are nevoie de sprijinul semenilor, pentru a supraviețui

Facebook
Twitter
Email
Din cauza unei tumori care îi macină coloana vertebrală, un adolescent din Buzău are dureri chinuitoare și a căpătat o cocoaşă care se accentuează pe zi ce trece. Pentru investigații și tratament, familia bolnavului, care este foarte săracă, are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare. 

Pentru Nicolae Adrian Bădicu, viaţa a fost un adevărat calvar încă de la naștere, afecţiunea la coloană fiind ultima descoperită dintr-un şir de alte probleme medicale cu care acesta se confruntă. 
 
Născut prematur cu insuficiență respiratorie, copilul a facut convulsii în urma cărora a rămas cu retard sever și hipoacuzie. Pentru părinți, au urmat ani de alergătură între spitale, unde, ca urmare a transfuziilor i-a fost depistată hepatita B și C, pentru care de 15 ani face tratament la institutul clinic Fundeni. 
 
Ulterior, la investigațiile medicale, a fost diagnosticat cu osteoporoză, ADHD, tulburare de opoziţie, întârziere mintală severă, nev sebaceu Jaddahson operat, iar anul trecut medicii i-au descoperit o nouă problemă medicală gravă la coloana vertebrală.
 
Adrian este suspectat că ar avea o tumoră la şira spinării, pentru care ar trebui să fie operat de urgenţă. ”A început să devină mai adus de spate, însă am crezut că e ceva din familie, pentru că are un unchi aşa. Când a început să se plângă de durere, am mers la doctor, unde ne-a spus că este o suspiciune de tumoră, la coloana vertebrală. De atunci, se îndoaie de spate din ce în ce mai rău şi îl doare”, ne-a spus Helene Bădicu, mama lui Adrian. 
 
Durerile puternice îi dau stări de agitație și agresivitate, cărora mama nu le mai poate face față.
 
Copilul a reușit cu banii strânși de familie printr-o campanie umanitară să fie consultat de specialiștii Spitalului Clinic din Timișoara, în urma demersului fiindu-i recomandată o orteză toracică.
 
”Domnul doctor Costea i-a luat mulaj apoi i-a recomandat un corset Cheneau dar din păcate îl jenează pe băiat, pentru că îl forțează să îl îndrepte însă el este prea adus de spate. Într-un an o să ajungă cu capul în pământ. Din cauza osteoporozei, fixarea unor tije, prin operație, este aproape imposibilă”, ne-a declarat mama lui Adrian.
 
Tatăl a clacat în fața acestei situații, ajungând într-o depresie profundă, pentru care a fost pensionat pe caz de boală. 
 
Familia nu mai poate face față cheltuielilor pentru medicamente, alimente, investigatii, drumuri la spital și toate celelalte nevoi speciale ale băiatului, care se ridică la 4.000 de lei lunar, și cere sprijinul oamenilor cu suflet. Mama are numai salariul de asistent personal încadrat la Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Buzău, iar tatăl, care în prezent este pensionat de invaliditate, primeşte lunar câte 630 de lei. 
 
Are nevoie de multiple investigaţii medicale, cea mai apropiată programare fiind pe 4 mai, la Fundeni, iar mama adolescentului spune că nu are bani nici măcar pentru biletul de tren. 
 
Pentru donații, familia a deschis conturi la Banca Transilvania, pe numele Bădicu Helene, telefon 0722.128.954:
 
RO20BTRL01001201309546XX Contul în lei 
RO66BTRL01004201309546XX Contul în euro
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.