Râmniceancă sosită din Veneto, Italia, internată cu febră la spitalul din Buzău

O pacientă în vârstă de 29 de ani cu domiciliul în Râmnicu Sărat s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgenta Buzău cu febră, dureri musculare, tuse. Aceasta a declarat că acum 7 zile a sosit pe Aeroportul Otopeni din Italia, din zona Veneto, Veneția.

Autoritățile buzoiene, coordonate de specialiști de la Centrul Național de Supraveghere și Control Boli Transmisibile, au decis ca femeia de 29 de ani care s-a prezentat marți la spital cu simptome de boală, după ce a venit din Italia, dintr-o zonă cu cazuri de coronavirus, să fie transportată la Spitalul Matei Balș din Capitală.

Femeia suspectă de coronavirus a ajuns la Spitalul Județean în jurul orei 8.30. A venit de la Râmnicu Sărat împreună cu soțul și băiatul ei. Le-a spus medicilor că a început să se simtă rău, iar în urmă cu 7 zile a revenit dintr-o zonă a Italiei în care sunt confirmate cazuri de coronavirus.

Potrivit SJU, pacienta în vârstă de 29 de ani, suspecta de coronavirus, nu a intrat în Ambulatoriul Spitalului deoarece au fost instituite măsuri ca persoanele care vin în spital din zone aflate în carantină să nu fie lăsate să intre.

Pacienta a fost direcționată la UPU unde a fost imediat izolată, iar copilul acestei paciente a fost împreună cu un membru al familiei la un consult în Ambulatoriu. Copilul a intrat în Ambulatoriu cu tatăl pentru că avea programare pentru consult.

”Vom aplica procedurile instituite de către DSP, izolarea pacientei sau trimiterea acesteia la Institutul Matei Balș din Capitala”, spun reprezentanții spitalului din Buzău. Vom reveni cu informații.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau