Teodora Tudose a trăit toată viața cu embrionul fratelui geamăn în corp

Apropiații Teodorei Tudose, buzoianca diagnosticată cu o boală rară, spun că au strâns banii pentru transportul fetei la o clinică în Austria, unde viața i-ar putea fi salvată. Tânăra a avut tot timpul în organism embrionul nedezvoltat al fratelui ei geamăn, care, dezvoltat ca o tumoră, i-a distrus Teodorei sistemul imunitar și a dus la declanșarea bolii.

Un prim succes al campaniei umanitare a fost înregistrat, prin strângerea celor 15.000 de euro care asigură transportul pacientei la un spital performant din străinătate. Reușita se datorează și unei asociații care a donat 5.000 de euro. Cel mai probabil, buzoianca va ajunge sâmbătă sau luni la clinica AKH din Viena, considerată al treilea spital ca mărime din lume și unul dintre cele mai renumite.

În vârstă de 20 de ani, Teodora este absolventă a Colegiului „B. P. Hasdeu“, promoția 2015, și studentă a Facultății de Drept din cadrul Universității București. Momentan, buzoianca se află internată la Spitalul Elias din București, la terapie intensivă, cu diagnosticul encefalită autoimună cu anticorpi anti NMDA și anti AMPA. Teodora se află în comă indusă, iar imunitatea sa este zero.

Boala Teodorei a apărut în toamna anului trecut, când aceasta a început să acuze dureri de cap. Doctorii au descoperit că tânăra a trăit tot timpul purtând în pântece embrionul nedezvoltat al fratelui ei geamăn. Cu timpul embrionul s-a dezvoltat ca o tumoră care i-a distrus Teodorei sistemul imunitar și a dus la declanșarea bolii. Tânăra a fost operată la sfârșitul anului trecut, doctorii au îndepărtat chistul, dar lupta ei abia a început.

Lupta Teodorei pentru supraviețuire abia acum începe, fiind nevoie de alți bani pentru tratamentul Teodorei. Toți cei care vor să o ajute pe Teodora o pot face cu donații în contul RO86BTRLRONCRT0212392801 (Banca Transilvania, pe numele Tudose Ramon Leonard). De asemenea, Consiliul Județean va pune la dispoziția buzoienilor prezenți la Teatrului „G. Ciprian“, pe 23 februarie, la concertul gratuit Emeric Imre, o urnă pentru donații.

Suma strânsă va fi împărțită în mod egal familiei Teodorei și a micuței buzoience Miruna (un an), diagnosticată cu Sindromul Sturge-Weber.

Fii Reporter