Tânăr din Pogoanele, decedat la o lună după infectarea cu SARS-CoV-2

Un bărbat în vârstă de 26 de ani, din orașul Pogoanele, a murit la o lună după ce s-a infectat cu coronavirus. Tânărul avea și alte afecțiuni, între care diabet și hipertensiune, iar starea lui s-a degradat rapid, fiind transferat intubat la un spital din București.

Tânărul din Pogoanele s-a prezentat la Urgențele Spitalului Județean cu simptomatologie respiratorie severă. A fost testat și confirmat cu SARS-CoV-2 pe 14 februarie 2021 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat.

Starea generala s-a agravat progresiv, astfel că în 17 februarie 2021 a fost transferat de urgență, intubat la Spitalul Matei Bals, din Bucuresti. Evoluția clinică a fost nefavorabilă iar pe fondul comorbidităților a survenit decesul, în 21 martie 2021.

Bărbatul de 27 de ani, din Pogoanele, avea și alte afecțiuni: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip 1, obezitate și sepsis sever plurimicrobian.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 28 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2.

Trei pacienți au fost testați în laboratoare private si un pacient, într-o unitate sanitară din alt județ. Pacienții au vârste între 3 ani și 85 de ani. Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare.

Fii Reporter