sâmbătă, 24 februarie, 2024

Sute de elevi cu păduchi și râie în şcolile din judeţul Buzău

Sute de elevi cu păduchi și râie în şcolile din judeţul Buzău

Facebook
Twitter
Email

Sute de elevi de la unităţile de învăţământ din judeţul Buzău au fost depistaţi de medicii şcolari cu păduchi şi scabie, în urma unui control efectuat în primele zile ale noului an şcolar. Potrivit unui comunicat de presă al DSP Buzău, dintre cei 64.957 de copii şi tineri examinaţi, au fost depistaţi 832 de cazuri de elevi diagnostcaţi cu boli contagioase. Totodată, au fost depistaţi 263 de elevi cu păduchi, cei mai mulţi din mediul rural, iar alţi 13 copii aveau râie.

În ceea ce priveşte ponderea bolilor contagioase înregistrate în rândul elevilor buzoieni, pe primul loc se situează anginele. În schimb, spre deosebire de anii trecuţi, nu s-au înregistrat cazuri de hepatita tip A, rujeolă, rubeolă, BDA, parotidită sau scarlatină.

Copiii bolnavi au fost izolaţi la domiciliu şi trataţi, intrarea în colectivitate fiind condiţionată de vindecare. Tratamentul pentru bolile parazitare a fost asigurat gratuit de DSP Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.