joi, 18 aprilie, 2024

Suspiciune de toxiinfecție alimentară, la clasa pregătitoare de la Școala Gimnazială nr. 11

Suspiciune de toxiinfecție alimentară, la clasa pregătitoare de la Școala Gimnazială nr. 11

Facebook
Twitter
Email

Cel puțin zece elevi sunt absenți de la ore, unii dintre ei fiind internați în spital, după ce ar fi consumat aceleași produse alimentare. Specialiști de la Direcția de Sănătatea Publică a județului Buzău se află în școală pentru a prelua probe.

UPDATE Conducerea școlii a transmis un comunicat de presă prin care infirmă faptul că în unitatea de învățământ ar fi existat un focar de toxiinfecție.

„In urma controlului efectuat de DSP Buzau, s-a constat ca alimentele consumate de copii erau pastrate in conditii corespunzatoare. Au fost recoltate probe din fiecare sortiment in parte, inclusiv din laptele si cornul care se distribuie elevilor din scoala, nu doar celor din clasa pregatitoare. Nu au fost constatate deficiente in ceea ce priveste calitatea, pastrarea alimentelor si distribuirea acestora de catre firma de catering. In opinia d-nei doctor Carmen Scantei, nu pare a fi vorba de o toxiinfectie alimentara acuta, simptomele fiind unele specifice mai degraba unei enterite acute, mai ales ca aceasta este perioada in care circulatia virusului este mai intensa.”, au transmis reprezentanții Școlii nr. 11

……………………………….

Situația de la Școala nr. 11 a fost semnalată reprezentanților DSP astăzi de către Spitalul Județean de Urgență Buzău. Circumstanțele în care s-a produs toxiinfecția sunt încă neclare, însă se pare că ar fi vorba despre o masă servită școlarilor de către un serviciu de catering. Vom reveni cu amănunte!

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.