marți, 19 martie, 2024

Starea copilului din Buzău internat cu COVID-19 la Terapie Intensivă se îmbunătățește

Starea copilului din Buzău internat cu COVID-19 la Terapie Intensivă se îmbunătățește

Facebook
Twitter
Email

Copilul din Buzău infectat cu noul coronavirus care a ajuns în terapie intensivă într-o clinică din Capitală va fi transferat în secţia de pneumologie. Starea lui este bună și nu mai depinde de masca de oxigen.

El este în continuare pozitiv și va rămâne izolat într-un salon al spitalului Victor Gomoiu din București.

Minorul, în vârstă de aproape 10 ani, a făcut o complicație gravă, sindrom inflamator multisistem, care deși se întâlnește și la alte infecții virale, în România a fost o premieră ca ea să apară la un copil infectat cu SARS-CoV-2.

De altfel, el este primul pacient copil care a avut nevoie de terapie intensivă.

Copilul a ajuns prima dată la Unitatea de Primiri Urgenţe din Buzău, unde testul la COVID a ieşit negativ, deși avea dureri de cap şi febră.

Când a fost transferat in capitala, cu suspiciune de meningo-encefalită, testul a fost repetat şi de această dată a ieşit pozitiv.

Medicii spun că această formă gravă a bolii, sistem inflamator multisistem, apare abia după 2-4 săptămâni de la infectarea cu SARS-CoV-2, inclusiv la copii asimptomatici, dar nu se știe exact ce o determină.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.