Spitalul Județean va funcționa temporar cu trei săli de operații, din cele opt existente

Sălile de operație de la Spitalul Județean de Urgenta Buzău vor intra pană în primăvară într-un amplu proiect de modernizare. În tot acest timp, din opt săli de intervenție chirurgicală, vor rămâne funcționale trei, însă această situaţie nu îi va afecta pe buzoienii care vor avea nevoie de operații. Medicii vor lucra în două schimburi, astfel încât intervențiile să fie asigurate fără probleme.

Tot blocul operator al Spitalului Judeţean de Urgență Buzău va intra într-un amplu proces de modernizare în perioada următoare, urmând să fie reabilitat din temelii. În momentul în care vor începe lucrările, doar trei dintre cele opt săli de operaţie vor mai rămâne deschise pentru intervenţiile chirurgicale.

Medicii vor avea, de asemenea, un program modificat, iar operaţiile vor fi programate în două schimburi. Este singura soluţie găsită de conducerea unității medicale, pentru ca activitatea secţiei şi, implicit, pacienţii, să nu fie afectaţi de lucrările de reabilitare.

Lucrările de modernizare vor consta într-o recompartimentare a celor două corpuri de clădire, cu scopul de a extinde suprafaţa Blocului Operator şi de a asigura celelalte compartimente aferente, la standardele impuse de normele europene.

În plus, va fi construit şi un spaţiu care va asigura evacuarea deşeurilor medicale, dar şi o incintă destinată descărcării acestora. Practic, sălile vor fi transformate radical, iar dotările si aparatura vor fi de ultimă generaţie.

Modernizarea Blocului operator, cea mai mare investiţie programată în ultimii ani în Spitalul Județean din Buzău a fost ţinută pe loc de contestaţii. Unele dintre firmele înscrise în cursa pentru un contract cu statul în valoare de aproape 4 milioane de euro, au contestat licitaţia organizata de Consiliul Județean pentru atribuirea lucrărilor.

Lunar, la Spitalul Județean Buzău au loc circa 800 de intervenții chirurgicale, iar mai bine de jumătate dintre acestea sunt urgențe medicale.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI